PoliticRezina

Ştiaţi ce indemnizaţii primesc consilierii raionali de Rezina?

Ştiaţi cum sunt plătiţi consilierii raionali de Rezina pentru participarea în activităţile Consiliului raional? La general – li se asigură câte 600 de lei pentru o şedinţă, care tradiţional decurge 2-3 ore. Dar sunt şi mai multe excepţii.

Pentru şedinţa din 03 aprilie c., de exemplu, Aparatul preşedintei a propus şi consilierii au acceptat să primească câte o mie de lei. Alţi 72 600 lei au fost rezervaţi pentru posibilele 1-2 şedinţe care vor avea loc până la expirarea mandatului actualei autorităţi raionale.

Pentru şedinţa din decembrie 2018 consilierii şi-au stabilit o indemnizaţie de câte 2000 de lei. Iar la expirarea mandatului actual Consiliul şi-a rezervat să achite membrilor legislativului raional 231 640 de lei, adică cam câte 8500 lei de căciulă.

În aceeaşi şedinţă din 03 aprilie, alţi 71 740 lei din buget au fost alocaţi pentru plata indemnizaţiei persoanelor cu demnitate publică, care în caz de demisie beneficiază de o indemnizaţie unică egală cu două salarii de funcţie.

Prin aceeaşi decizie, 20 de mii de lei au fost alocaţi pentru procurarea apei, paharelor, şerveţelelor – mărfuri destinate consilierilor convocaţi în şedinţe.

Reporter „C”

Stimaţi cititori, în context cu informaţia de mai sus, vă propunem o nouă temă pentru dezbateri publice:

Trebuie sau nu să fie plătiţi consilierii locali?

 Aşteptăm opiniile Dumnea-voastră la tel. 0254-2-15-83 sau pe cuvintul@gmail.com

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker