RezinaSocial

Dăruiește din inimă

Părintele Vladimir este băștinaș din satul Solonceni, raionul Rezina. Cu 22 de ani în urmă a plecat peste hotare, în căutarea unui loc de muncă. Stabilindu-se cu traiul în Italia, a întemeiat o familie cu o băștinașă din Solonceni, au şi doi copii. Preoteasa Ana îl ajută pe preotul Vladimir în activitatea parohiei.

 

Știu că nu este deloc ușor să fii om bun în această lume, în care bunătatea uneori este privită ca o ciudățenie. Cu toate acestea, cine are această virtute, poate avea totul.

 

În viaţă, adevărata avere a unui om constă din lucrurile bune, făcute pentru oamenii ce-l înconjoară. Bunătatea este un dar primit de noi chiar de la naştere, pe care uneori îl uităm, îl neglijăm sau îl pierdem. Fie din cauza situației de acasă, fie din cauza anturajului sau a experiențelor de viață… Sunt o mulțime de factori care ne influențează, ne afectează și duc la pierderea celor mai frumoase calități, calități care ne sunt făcute cadou de către Dumnezeu.

Fiind călăuziți de aceste deziderate, membrii AO Nufărul desfășoară campanii de caritate. În acest an Campania din Postul Paștelui s-a numit Dăruiește din inimă. Pentru atingerea acestui scop nobil ne-a venit în ajutor și părintele Vladimir Pavlescu, preotul-paroh al parohiei ortodoxe Verona II, care slujește pentru conaționalii noștri în Italia.

În această campanie de caritate am primit haine și scutece pentru maturi de la parohia Verona II. Ajutoarele au fost distribuite la peste 200 de persoane din orașul Rezina și din satele Tarasova și Buciușca. Scutecele au ajuns la 6 persoane țintuite la pat din satele Țareuca, Țahnăuți, Buciușca și Tarasova.

Am încheiat campania Dăruiește din inimă cu o vizita la Mânăstirea Cușelăuca din raionul Șoldănești, unde am donat sacouri pentru măicuțe. Aceste daruri au fost trimise de părintele Vladimir, care are un respect deosebit față de slujitoarele de aici, fiindcă activitatea sa de preot a început-o în această Mânăstire.

Tot în această localitate am vizitat și familia cu cinci copii, care sunt îngrijiți de bunica Tamara. Întâlnirea a fost una emoționantă. I-am găsit pe toți cinci în ogradă, alergând după cei doi iezi zburdalnici. Erau bucuroși, fiindcă de când s-a făcut publică situația lor, au parte de mulți vizitatori. Am discutat cu bunica lor, care ne-a mărturisit că degrabă se vor muta în satul Cotiujenii Mari, acolo le-a fost procurată o casă, de către un domn cu inimă Mare. Desigur aceşti copii au nevoie de condiții mai bune de trai, dar mai au nevoie și de căldura părintească, iar aceasta la moment le lipsește….

Tot ceea ce am realizat împreună cu echipa, am făcut-o cu bunăvoință și din dragoste. AO Nufărul aduce mulțumiri părintelui Vladimir și preotesei Ana, parohiei Verona II din Italia, doamnei Raisa Spiridon, care ne-a găzduit și de această dată pe perioada desfășurării campaniei Dăruiește din inimă, familiilor Șchiopu și Hâncu, membrilor asociației care ne-au susţinut.

Aș dori să închei acest mesaj cu cuvintele Sfântului Vasile cel Mare: un pom este cunoscut prin fructele sale, un om – prin faptele sale. O faptă bună nu este niciodată pierdută; cine seamănă bunăvoinţă, culege prietenie, iar cine plantează bunătate, adună dragoste.

Doamne ajută la fapte bune!

 

Liuba STAVINSCHI, directoarea AO Nufărul, Rezina

 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker