EvenimenteRezina

Nucul actorilor la Ţareuca

Locuitorii satelor Ţareuca şi Ţahnăuţi au avut parte de o adevărată sărbătoare: un spectacol jucat în scena Casei de cultură de către actorii Teatrului Naţional Mihai Eminescu. Dânşii ne-au prezentat piesa Pomul vieţii, de Dumitru Matcovschi.

Înainte de începutul spectacolului, regizorul Ghenadie Cozub a venit cu propunerea de a sădi un nuc în amintirea acestui eveniment plăcut din viaţa social -culturală a comunei Ţareuca împreună cu actorii şi lucrătorii de cultură. Lucru pe care l-am  făcut cu cea mai mare satisfacţie.

talentaţii actori ai Teatrului Naţional Mihai Eminescu, prin măestria actoricească, momentele de revelaţie, energia şi emoţiile pe care le-au transmis spectatorilor, ne-au oferit posibilitatea de a ne reîntâlni cu opera marelui poet, dramaturg Dumitru Matcovschi, care a trăit  şi a fost aproape de frământările, nevoile omului de la sat, unde „s-a născut veşnicia”. Mesajul spectacolului este nonviolenţa asupra soţiei, femeii, mamei, relaţiile dintre părinţi şi copii. Dintotdeauna familia are rolul să ţină aprinsă flacăra iubirii şi a dragostei, respectului, demnităţii, valorilor morale pentru a creşte generaţii de oameni buni la inimă şi cu credinţă în suflet faţă de aproapele său, de bunul Dumnezeu.

Acest eveniment face parte din Campania de informare cu genericul: Pentru o bătrâneţe protejată, care are ca scop prevenirea şi combaterea violenţei şi abuzului asupra persoanelor în etate, a femeilor,  în cadrul Proiectului Realizarea drepturilor omului pentru persoanele în etate din Moldova, prin promovarea drepturilor femeilor în vârstă, implementat în 8 localităţi din republică de către HelpAge International, finanţat de Guvernul Federal al Germaniei (BMZ), Asociaţia Obştească Andromeda din comuna Ţareuca fiind parteneră. În cadrul Campaniei urmează şi alte activităţi de instruire a voluntarilor, persoanelor în etate, având ca obiective îmbunătăţirea relaţiilor în familie,  între rude şi societate, comunicarea non-verbală,  implicarea şi participarea membrilor familiei la evenimente culturale, instruirea persoanelor în vârstă să-şi  cunoască drepturile, pentru o viaţă demnă, activă şi sănătoasă.

Alexandra Socol, AO Andromeda, Ţareuca

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker