Evenimente

Blocul ACUM propune, PSRM pleacă la Moscova după consultaţii

Blocul ACUM consideră oportună crearea unui grup de lucru din care să facă parte reprezentanți ai fracțiunilor parlamentare ale blocului și PSRM, mandatați să discute, până pe 25 aprilie, despre inițiativele legislative de dezoligarhizare a statului și îmbunătățire a vieții oamenilor. Declarația a fost făcută de președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, după ședința Consiliului Blocului ACUM, transmite IPN.

Potrivit lui Andrei Năstase, Blocul ACUM așteaptă în continuare un angajament public din partea PSRM cu privire la neadmiterea, nici acum, nici pe viitor, a unei coaliții cu PDM. ACUM mai spune că pledează pentru neadmiterea alegerilor anticipate.

Blocul ACUM consideră necesară deblocarea activității Parlamentului prin reluarea ședinței de constituire, crearea organelor de lucru, stabilirea acțiunilor prioritare, inclusiv revenirea la sistemul proporțional de vot, adoptarea proiectelor de dezoligarhizare, completate cu alte cinci inițiative, și restabilirea statului de drept.

La rândul său, marţi, fracțiunea parlamentară a PSRM, în frunte cu Zinaida Greceanâi, a plecat la Moscova la o întrevedere cu persoane din conducerea Dumei de Stat a Federației Ruse, precum și cu deputații celor mai mari partide din Duma de Stat.

Iar deputatul socialist Vlad Bătrâncea a scris pe o reţea de socializare că PSRM nu vede sensul creării grupurilor de lucru și „continuarea discuțiilor sterile” care au mai avut loc în trecut, că socialiştii sunt gata să formeze o majoritate parlamentară, să facă coaliție, să voteze un Guvern deplin funcţional și un program de guvernare agreat și aprobat de ambele părți, transmite aceeaşi sursă.

Comentatorul Anatol Țăranu este de părere că, dacă socialiștii vor participa într-o majoritate parlamentară, vor promova o politică clară de reorientare a Republicii Moldova în spațiul estic, care, prin definiție, este un spațiu în care domină oligarhia. Ţăranu mai susţine că socialiștii se vor întoarce de la Moscova cu instrucțiuni foarte clare. „Dacă ei nu vor intra în niciun contact cu PDM, înseamnă că aceasta nu este decizia socialiștilor, asta este decizia Moscovei. Înseamnă că PDM, în frunte cu Plahotniuc, sunt scoși totalmente din cărți de către Moscova. Și tot Moscova bagă în joc blocul ACUM, dar, practic, îl nimicește”, a spus Anatol Ţăranu.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker