Evenimente

6 raioane tixite în 4 circumscripţii

Membrii Comisiei Naționale pentru constituirea circumscripțiilor uninominale permanente examinează granițele eventualelor circumscripții uninominale, trasate de reprezentanții Institutului de Ecologie și Geografie al Academiei de Științe a Moldovei cu ajutorul sistemelor informaționale geografice ArcGIS și QGIS.

Potrivit www.ZiarulNational.md, primele 17 circumscripții uninominale cuprind nordul și o parte a centrului R. Moldova, până în raionul Nisporeni, iar diferența dintre numărul de alegători de la una la alta depășește și 7 500 de persoane în unele cazuri.

Deocamdată localităţile din raioanele Orhei, Rezina, Şoldăneşti şi Teleneşti sunt incluse în: circumscripția 13 – raionul Rezina (16 comune) și raionul Șoldănești (23 de comune) – 66 512 alegători; circumscripția 14 – raionul Rezina (9 comune), raionul Dubăsari (5 comune) şi raionul Orhei (16 comune) – 65 934 de alegători; circumscripția 15 – raionul Călărași (6 comune) și raionul Telenești (31 de comune) – 64 759 de alegători.

Sursa citată menţionează că președintele Comisiei, Iurie Ciocan, a declarat că aceste informații poartă deocamdată „un caracter estimativ”, iar membrii acestei structuri urmează să discute detaliat poziția fiecărei localități într-o circumscripție sau alta.

Cu o informaţie mai detaliată la temă vom reveni în numărul următor.

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker