EvenimenteȘoldăneștiTelenești

Reţineţi aceste nume: Maria Bodiu şi Olivia Furtună

Maria Bodiu, discipola Şcolii de Arte Plastice din Șoldănești (director Iurie Durnea), s-a întors de la concursul internațional Acuarelele Nistrului, care s-a desfăşurat la Odesa, Ucraina cu diplomă de gradul întâi. Astfel au fost apreciate lucrările tinerei pictoriţe din Şoldăneşti.

Maria pictează de la 6 ani, s-a lansat cu un desen în care erau Doina și Ion Aldea-Teodorovici.

Iar Olivia Furtună, elevă a Gimnaziului Băneşti şi a Şcolii Raionale de Arte Plastice Nicolae Moisei din Teleneşti este câștigătoarea Premiului I a concursului de pictură Vernisaj de primăvară, cu tema: Creaţia lui Leonardo da Vinci, organizat de Fundaţia Pacis sub patronajul Ambasadei Italiei în Republica Moldova. Lucrarea care i-a purtat succes se numeşte Primăvara lui Leonardo da Vinci.

Dna Svetlana Căprian, directoarea Şcolii Raionale de Arte Plastice Nicolae Moisei a menționat experiența  frumoasă, oameni minunaţi, un juriu specializat din care au făcut parte pictorii Ion Jabinschi și Igor Caprian, Maria Raileanu, reprezentanta Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, care au evaluat lucrările a celor 30 de elevi ai  școlilor de arte plastice din întreaga republică participanţi la competiţie.

Un concert de excepţie au prezentat studenţii Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice.

”Îmbrățișarea Ambasadoarei Italiei în Republica Moldova, excelența sa Valeria Biagiotti, care a participat la eveniment este o plauzibilă recunoaștere a talentului tinerei pictorițe din Bănești. Aduc felicitări ție, părinților, profesorilor Școlii de Arte Plastice din Telenești, directoarei Svetlana Caprian”, a relatat pentru ”C”  dna  Maria Vleju, șefă-adjunctă a Direcţiei Generale Educaţie Telenești.

Reporter „C”

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker