EvenimenteOrhei

Zeci de bombe, în pădurea dintre Brăneşti şi Trebujeni, detonate în două explozii

56 de obuze de aruncător germane, de pe vremea celui de-al Doilea Război Mondial, au fost descoperite în pădurea dintre satele Brăneşti şi Trebujeni, raionul Orhei, relatează redioorhei.info.

Dezamorsarea obiectelor periculoase a avut loc în două explozii controlate. Potrivit şefului adjunct al Direcţiei Situaţii Excepţionale Orhei, Viorel Patraș, bombele scoase la suprafaţă de la o adâncime de până la 1,5 metri, arătau ca fiind pregătite pentru lansare. Geniştii, care au cercetat împrejurimile, au găsit aruncătoare la distanţă de câţiva metri unele de la altele, iar o parte dintre acestea se aflau în lăzi.

Primele câteva bombe, care erau mai vizibile, au fost găsite întâmplător de către nişte persoane care au venit în pădure la odihnă. Acestea au anunţat serviciile abilitate şi perimetrul periculos a fost luat sub supraveghere de poliţiştii din Orhei. Pentru detonarea tuturor muniţiilor au fost organizate două explozii, care s-au efectuat la faţa locului, a precizat Viorel Patraș.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker