Evenimente

O formaţie deosebită cu un spectacol deosebit în aer liber la Telenești

Au o denumire neobişnuită – ”Batea&Eho Afgana” şi au venit la Teleneşti tocmai de la Donduşeni să prezinte un spectacol neobişnuit… de emotiv. Este vorba de formația vocal-instrumentală condusă de Ion Țurcanu, veteran al războiului din Afganistran.

 

Ion Sârbu, președintele organizației raionale Donduşeni a veteranilor războiului din Afganistan a relatat pentru ”C”: 

”Către sfârșitul lunii curente la Țaul urmează să aibă loc un festival al formațiilor artistice ale veteranilor războiului din Afganis-tan, organizator al căruia este Ion Țurcanu. Conducătorul ansamblului s-a înțeles cu  rganizațiile veteranilor din raioane să iniţieze asemenea spectacole în localităţi, iar cu banii obținuți să acopere cheltuielile de organizare a acestui festival, la care sunt învitate peste 20 de formații artistice din fosta URSS”.

La rândul său, Ion Țurcanu ne-a spus că mulți ani a activat în calitate de director al centrului de cultură din Dondușeni. La Telenești, din cei șase membri ai ansamblului, au venit doar el și solistul Dan Roșu:

”Sunt veteran al războiului din Afganistan, am fost rănit acolo, iată de ce tema îmi este aproape de inimă. Scriu versuri, compun muzică, am o mulțime de melodii patriotice despre Renașterea Națională, războiul din Afganistan. De mai mulți ani organizăm turnee în fosta URSS. În ultimul timp am avut mai multe concerte în orașele din Ucraina, unde am fost primiţi foarte bine. Cât privește turneul nostru prin centrele raionale din R.Moldova, scopul principal nu este de a colecta bani, mesajul nostru este adresat foștilor combatanți, dar și tuturor celor care apreciază muzica de suflet. Suntem bucuroși că la Teleneşti am avut mulţi spectatori, pe care i-am familiarizat cu creația noastră”, ne-a spus dl Țurcanu.

După concert Ion Țurcanu, împreună cu solistul Dan Roșu, Ion Sârbu și Ion Maga, toţi veterani ai războiului din Afganistan au depus flori la Memorialul ostașilor căzuți în lupte.

În imagine: Formaţia ”Batea&Eho Afgana” participă la numeroase festivaluri şi manifestaţii în ţară şi peste hotare.

 

Ion Cernei

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker