EvenimenteTelenești

Au pus bazele unui nou festival – cel de muzică uşoară

Adrian Liviţchi, Aurica Cordineanu, câştigătorul Premiului Mare, Dorian Mardari din Ghiliceni şi Angela Cabari (de la stânga).

Duminică, la Centrul de cultură Telenești s-a desfăşurat prima ediție a Festivalului-concurs de muzică ușoară Constelația Talentelor, care a adunat 24 de interpreţi cu vârstele între 7 şi 55 de ani.

Pavel Casian, șeful Direcției raionale Cultură, tineret și sport, dar şi deputatul Angel Agachi au remarcat că ideea unui asemenea festival este binevenită.

Promovăm constant muzica populară în cadrul mai multor festivităţi raionale, ca să concluzionăm într-o bună zi că muzica ușoară, iubită de lumea de diferite vârste, rămâne în umbră. Mai mulți directori ai căminelor de cultură din raion ne-au spus că avem talente care ar putea oricând să vină în scenă. S-au înscris 24 de pretendenți, ceea ce nu este rău de la început. Succesul a fost peste așteptări”, a declarat Pavel Casian.

La rândul său, interpreta Angela Cabari, președinta juriului festivalului, a menționat:

A fost un concurs deosebit, fascinant pentru spectatori. Juriul a lucrat la greu, fiindcă într-adevăr am descoperit voci care au capacitatea de a crește și a înfrumuseța cultura națională și nu numai. Noi, interpreții care ne tragem originea din raionul Telenești, vom susține în continuare concursul Constelația talentelor și sperăm ca el să ajungă unul național”, a remarcat dna Cabari.

Din juriu au mai făcut parte interpreţii Aurica Cordineanu, Ion Ioniță şi Aurel Sârghi. Aceştea au evoluat în recital, transformând festivalul într-un adevărat concert.

La categoria de vârstă 18 – 28 ani locul I i-a revenit Mădălinei Bargan din Ordășei. Pe locul II s-a clasat Ana–Maria Roșca din Hirișeni, pe locul III Gheorghe Corciu din or. Telenești, premiu special – Mihaela Mâțu din Chiștelnița.

La categoria de vârstă 29 – 40 ani pe locul I s-a clasat Vitalie Berezovschi din Căzănești, pe locul II – Ana Străjescu din Verejeni, pe locul III – Efim Popa din Ciu-lucani, premiu special – Elena Casapciuc din Telenești.

La categoria de vârstă 41 – 55 ani pe locul I s-a clasat Viorel Balan din Telenești, pe locul II – Ana Negru din Budăi, pe locul III – Iurie Pascaru din Negureni, premiu special – Nina Țopa din Chițcanii Vechi.

Participanții la Festivalul-concurs de muzică ușoară au primit diplome și premii bănești.

Ion Cernei

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker