Politic

CEC: Partidul Șor trebuie să restituie statului 2 milioane de lei

CEC: Partidul Șor trebuie să restituie statului

2 milioane de lei

Valeriu Munteanu, ex-candidat al Blocului ACUM la Orhei, a depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) o contestație în care semnala că Partidul Șor ar fi obținut donații de peste 3 milioane de lei cu încălcarea prevederilor Codului Electoral.

Președinta CEC, Alina Rusu, a menționat că Partidul Șor a câștigat donații financiare de la diferiți operatori economici, care anul trecut au beneficiat de bani publici, ceea ce reprezintă o încălcare a Codului Electoral, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

În acest sens, membrii CEC au adoptat o hotărâre prin care Partidul Șor va fi obligat să întoarcă statului 2.090.000 de lei în timp de jumătate de an.

De asemenea, CEC va sesiza Procuratura Generală în cazul firmelor care au donat bani Partidului Șor în campania electorală.

Cu o replică în cadrul ședinței a venit membrul CEC, Vladimir Șarban, care s-a arătat indignat că sesizarea este examinată la aproape două luni de când a fost depusă. Șarban a mai adăugat că această încălcare ar fi putut influența rezultatele alegerilor parlamentare, iar dacă ar fi fost examinată la timp, formațiunea putea fi exclusă din cursa electorală.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker