Politic

Coaliţia PDM-PSRM ori alegeri anticipate?

În răspuns la propunerile Blocului ACUM de a vota un pachet de legi privind „deoligarhizarea” țării, Partidul Socialiştilor a venit cu un propriu pachet de legi și condiții care diferă cardinal de intenţiile acumiştilor.

Printre dorinţele socialiştilor figurează funcția de președinte al Parlamentului, pe care ar urma s-o ocupe Zinaida Greceanâi, dar şi Ministerul de Externe şi cel al Apărării, Serviciul de Informații și Securitate să fie trecut în subordinea șefului statului, limba rusă să fie declarată drept limbă de comunicare interetnică pe teritoriul Republicii Moldova, iar „legea antipropagandă” să fie anulată.

Amintim, că reprezentanții Blocului ACUM au anunțat că după votarea pachetului antioligarhic de legi sunt gata să-și asume guvernarea într-un Guvern minoritar.

La rândul său PDM se vrea la guvernare cu un „Pachet social pentru Moldova” în care se regăsesc facilități pentru procurarea locuințelor, mai multe majorări de alocații și proiecte de infrastructură (Programul Drumuri bune 2), dar și programe de construcție a sistemelor de canalizare, apeducte etc. Şi asta în situaţia când analiştii economici susţin că fără o susţinere masivă financiară din exterior (pe care PDM nu o va avea), ţara nu mai dispune de resurse pentru asemenea pachete.

După evenimentele din ultimele zile experţii şi analiştii politici văd două ieşiri posibile din situaţia care s-a creat în R. Moldova după alegerile parlamentare: la guvernare va veni o coaliţie PDM-PSRM, ori vor urma alegeri anticipate.

Reporter „C”

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker