EvenimenteTelenești

Tată și fiu condamnați pentru omor și tentativă de omor

Doi locuitori ai orașului Telenești și-au aflat sentința pentru omorul unei persoane și tentativă de omor.

Crima a avut loc la 18 iunie 2018, în jurul orei 22, într-o gospodărie din orașul Telenești. În ziua dată, tatăl, împreună cu fiul său, în cadrul unui conflict cu fosta concubină în vârstă de 44 de ani, la domiciliul acesteia, având cu sine un cuțit și nunciacuri, i-au aplicat victimei mai multe lovituri cu cuțitul și nunciacuri peste diferite părți ale corpului. În cadrul conflictului a intervenit mama acesteia, în vârstă de 65 de ani. Agresorul i-a aplicat și ei lovituri cu cuțitul, în timp ce fiul său a lovit-o pe fiica acesteia, împiedicând-o să intervină pentru a o salva pe mama sa, care în urma leziunilor grave primite a murit pe loc.

Fosta concubină, în urma leziunilor corporale grave primite, a fost internată în spitalul raional Telenești. Agresorii au părăsit locul crimei, deoarece a intervenit o rudă de-a victimelor.

În urma acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit că atât tatăl în vârstă de 48 de ani, cât și fiul său în vârstă de 20 de ani erau în stare de ebrietate alcoolică.

Judecătoria Orhei, sediul Telenești, pentru infracțiuni excepțional de grave, i-a stabilit tatălui o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 21 de ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, iar fiului – 19 ani de închisoare cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Pe lângă închisoare, cei doi au fost obligați să achite părții vătămate, cât și succesorului victimei decedate prejudiciu moral, prejudiciu material și cheltuieli de asistență juridică în sumă totală de 456 mii 149 lei. De asemenea, inculpații au fost obligați să achite în contul statului cheltuieli judiciare în sumă de 37 mii 430 lei.

Vasile Ciubotaru, procuror șef al Procuraturii

raionului Telenești

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker