Știri

600 de lei de Paști vor primi persoanele cu pensii mai mici de 2000 de lei până la indexare

Ajutorul în sumă de 600 de lei pentru Paști îl vor primi persoanele care până la 1 aprilie au avut pensia sau alocația mai mică de 2000 de lei, dar nu după indexare. Despre aceasta a anunțat președinta Casei Naționale de Asigurări Sociale, Valentina Buliga, transmite IPN.

Pentru că până la indexare numărul este mai mare. După indexare, la unii beneficiari pensia ar putea să fie de 2010 lei, 2015 lei. De aceea, decizia a fost luată pentru cei care aveau pensia sau alocația mai mică de 2000 de lei până la 1 aprilie 2019” a spus președinta CNAS în cadrul emisiunii Fabrika de la postul de televiziune Publika TV.

De ce 2000 de lei? Pentru că este legat de un indicator – minimul de existență deja nu pentru pensionari, dar pentru persoanele cu dizabilități și cele care primesc altfel de prestații. Acest minim de existență este cu valoarea de 1930 de lei”, a explicat Valentina Buliga.

Potrivit ei, ajutor de Paști vor primi circa 610 mii de oameni. Dintre aceștia, peste 418 mii sunt pensionari pentru limită de vârstă, 110 mii sunt beneficiari de pensii de dizabilitate, aproape 12 mii sunt beneficiari de pensie de urmaș, 600 de beneficiari de pensie a militarilor în termen și circa 63 de mii de persoane care primesc alocații sociale.

Cheltuielile pentru plata acestui suport unic vor fi acoperite din bugetul de stat. Banii vor fi alocați de Casa Națională de Asigurări Sociale prin intermediul prestatorilor de servicii care asigură plata pensiilor și alocațiilor sociale.

Guvernul a aprobat proiectul prin asumare de răspundere, ceea ce înseamnă că a intrat în vigoare fără votul Parlamentului.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker