Știri

Destructurarea unui grup criminal organizat specializat în contrabandă

La 28.03.2019, procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, oficiul Nord, în comun cu ofițerii de investigații din cadrul Direcției Nord a INI al IGP, au efectuat percheziții la domiciliile și mijloacele de transport ale mai multor persoane, implicate în schema de contrabandă cu cafea și alte mărfuri industriale în asortiment.

Potrivit investigațiilor desfășurate de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și INI, mărfurile de larg consum erau transportate din Ucraina, cu bărcile, de către membrii grupării criminale, pe timp de noapte, astfel eludându-se de controlul vamal, după care erau stocate în Republica Moldova și repartizate beneficiarilor prin intermediul transportatorilor.

În urma efectuării acțiunilor de urmărire penală, persoanele suspecte au fost reținute în flagrant de către procurorii PCCOCS și ofițerii de investigații ai INI, în moment ce făptuitorii transportau marfa, ilicit peste frontieră.

Astfel, urmare a perchezițiilor efectuate, au fost depistate și ridicate mărfuri, valoarea cărora se estimează la 2,500,000 lei, sume bănești, un atelier clandestin de ambalat cafea, precum și înscrisuri de ciornă privind activitatea infracțională.

Totodată, în urma acțiunilor întreprinse, au fost reținute 6 persoane, cu vârsta cuprinsă între 23 și 51 de ani, dintre care un șef de post al poliției de frontieră și un subaltern al acestuia.

În privința tuturor bănuiţilor procurorii urmează să solicite aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, ei riscă pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 10 ani.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker