RezinaȘtiri

Păstrarea tradițiilor și promovarea valorilor europene și euroatlantice

Zilnic auzim la televizor sau citim în mass-media şi internet despre Uniunea Europeană, despre NATO, dar şi opinii despre aspiraţiile concetăţenilor noştri spre o viaţă mai bună, „ca în ţările civilizate”, după cum se obişnuieşte a spune. Iar aici opiniile se împart: unii afirmă că trebuie să ne păstrăm identitatea, tradiţiile, obiceiurile şi să stăm pe loc, aşa cum suntem, pentru că suntem bine, alţii – că trebuie să luptăm pentru integrarea în Uniunea Europeană, ai treilea – că numai împreună cu Rusia vom prospera.

Caracteristic este faptul că aceste dispute, adesea, trezesc divergenţe între generaţii, tinerii şi vârstnicii văzând viitorul în mod diferit. Anume acest aspect a fost abordat recent de către Liuba Stavinschi (în imagine, la dreapta), preşedinta AO Nufărul şi Alexandra Socol, şefa Bibliotecii Publice Afanasie Talpă din satul Țahnăuți, raionul Rezina, care au organizat o întâlnire între generații, în incinta bibliotecii.

Alexandra Socol a vorbit publicului despre păstrarea tradițiilor culturale, iar Liuba Stavinschi – despre valorile europene și euroatlantice, relația UE-NATO, domeniile de cooperare dintre NATO și Republica Moldova și Acordul de liber schimb aprofundat și cuprinzător dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Această activitate este parte a proiectului Promovarea valorilor europene și euroatlantice în zonele rurale ale Republicii Moldova prin intermediul formatorilor locali de opinie publică, implementat de Centrul de Informare și Documentare privind NATO din Republica Moldova. Pe parcursul următoarelor luni vom desfăşura asemenea întâlniri şi în alte sate din raion.

Peporter AO Nufărul

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker