RezinaȘtiri

Unde şi de ce a decedat bebeluşul cuplului din Rezina?

O cititoare ne-a comunicat că la Spitalul din Rezina, din vina medicilor, ar fi decedat un copil de câteva săptămâni, dar faptul este ţinut în taină. Solicitată să comenteze acest semnal, Nina Postu, directoarea Spitalului raional Rezina ne-a răspuns că acest caz s-a întâmplat la Institutul Mamei şi Copilului din Chişinău şi dumneaei nu cunoaşte circumstanţele decesului.

Amănunte am găsit pe portalul protv.md, care a relatat următoarele:

„O femeie din Rezina s-a plâns că bebeluşul ei a murit la două săptămâni de viaţă şi acuză medicii de cele întâmplate. Mama spune că sonda prin care era hrănit micuţul, născut prematur, i-ar fi fost introdusă din greşeală în plămâni, fapt care ar fi dus la deces. Responsabilii de la Institutul Mamei şi Copilului au refuzat să ofere detalii despre acest caz, cerând să revenim a doua zi.

Ulterior s-a stabilit: Nicoleta a devenit mamă pentru prima oară pe 21 februarie. Mare i-a fost fericirea când şi-a văzut băieţelul, care a apărut pe lume de 3 kilograme şi 100 de grame. Tânăra spune că l-a născut prematur, de 7 luni, iar din această cauză micuţul avea nevoie de o intervenţie chirurgicală, care se anunţa a fi nu foarte complicată. Mama spunea că într-o zi a observat că sonda era murdară şi copilul se simţea rău. A mers cu copilul la roentgen, care ar fi arătat că sonda, prin care era hrănit bebeluşul, ar fi fost întrodusă nu în stomac, ci într-un plămân.

Băieţelul a fost transferat din nou la reanimare şi conectat la aparatele de respiraţie artificială. La două săptămâni şi o zi de la naştere însă Nicoleta a aflat că băieţelul ei s-a stins. Cei de la Institutul Mamei şi Copilului nu ne-au oferit niciun fel de informaţii. Nu ne-au spus nici dacă un asemenea caz a avut loc în instituţia dată sau dacă băieţelul a decedat anume din acest motiv”, menţionează sursa citată, concretizând că mama copilului afirmă că în rezultatele expertizei medico-legale nu s-a pomenit niciun cuvânt despre sonda introdusă greşit, ci că băieţelul a murit din cauza unei pneumonii bilaterale. Părinţii au apelat la un avocat.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker