Social

Ce se întâmplă cu tichetele de masă după concedierea angajatului?

Am fost concediată de la agentul economic la care lucram, dar ştiu că pentru mine au fost comandate tichete de masă pentru luna respectivă. Ce se întâmplă cu aceste tichete? Unii dintre foştii colegi spun că acestea le vor fi repartizate lor, alţii zic că pur şi simplu se pierd. Dar un sindicalist de la Şoldăneşti mi-a spus că, atunci când am plecat de la întreprindere, trebuiau să mi le dea mie. E adevărat?

Elena M.

Această chestiune este explicată într-un articol din MONITORUL.FISC.MD întitulat Stocul tichetelor de masă în cazul eliberării angajaților.

Aşadar, conform prevederilor din Regulamentul cu privire la modul de operare cu tichete de masă, angajatorul este în drept să repartizeze tichetele de masă pe suport de hârtie doar salariaților pentru care au fost emise.

Iată articolele din Regulament, care reglementează acest proces:

Art. 13: „În cazul încetării raporturilor de muncă din oricare motiv, salariatul este în drept să beneficieze de tichete de masă pentru zilele efectiv lucrate de la data de 1 a lunii de concediere până la ziua în care a fost concediat. Dreptul de a beneficia de tichete de masă încetează după 60 de zile de la data încetării raporturilor de munca.”

Art. 14: „În cazul încetării raporturilor de muncă, angajatorul acordă tichete de masă persoanei concediate în termen de 15 zile de la data încetării raporturilor de muncă pentru luna precedentă, precum şi pentru luna curentă, dacă tichetele nu au fost acordate înainte de data încetării raporturilor de munca.”

Art. 15: „Dacă persoana concediată nu şi-a ridicat tichetele de masă pe suport de hârtie în termen de 60 de zile de la data încetării raporturilor de muncă, angajatorul este obligat să restituie tichetele de masă respective operatorilor.

Art. 16: „În cazul în care persoana concediată nu şi-a ridicat tichetele de masă, operatorul este obligat să accepte restituirea tichetelor de masă pe suport de hârtie şi să asigure distrugerea acestora.

Art. 17: „În cazul în care angajatorul restituie tichetele de masă ope-ratorului din motivul neridicării tichetelor de masă de către persoana concediată, suma valorii tichetelor de masă restituite urmează a fi trecută în contul următoarelor tichete procurate de angajator.”

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker