Social

1600 de voluntari au plantat 10 hectare de pădure

Veşti din localităţile înfrăţite. 1600 de voluntari s-au adunat sâmbăta trecută pe un deal cu 10 ha de teren degradat în comuna Sânmihaiu de Câmpie, România, pentru a planta aici Pădurea Transilvaniei. Au venit ong-ști, angajați ai unor structuri de forță, elevi şi pedagogi din comună, dar şi din Cluj și Bistrița, scrie cotidianul regional Răsunetul care apare la Bistrița.

Amintim că Sânmihaiu de Câmpie, comună din județul Bistrița-Năsăud, anul trecut s-a înfrățit cu satul Țânțăreni din raionul Teleneşti.

A fost una dintre cele mai frumoase împăduriri la care am participat, datorită excelentei organizări, locației și bunei colaborări dintre toți cei care au muncit la acest proiect. Școala noastră a fost reprezentată de 30 de elevi și opt cadre didactice. Astfel vârful dealului l-am plantat cu puieți de pin negru; la poale – puieți de foioase – salcâm, gorun, frasin”, ne-a spus Ana Moldovan, directoarea școlii gimnaziale de la Sânmihai.

Ioan Mate, primarul comunei, ne-a relatat că proiectul a reușit grație implicării ONG Tășuleasa Social din Bistrița, capitala județului și sponsorizării acordate de Banca Transilvania:

Așadar, Bistrița-Năsăud poate să fie un exemplu foarte bun pentru alte județe, deoarece în ultimii ani, aici ONG-urile, în mod deosebit Tășuleasa Social, conlucrează cu autoritățile și reușesc să facă lucruri bune, contribuind la dezvoltarea unor proiecte cu impact pozitiv pentru mediu și comunitate. E vorba de 10 hectare de teren viran, care nu l-am fi putut împăduri fiindcă nu aveam nici oameni, nici resurse. Terenul în cauză, care nu a simțit umbra și beneficiile pădurii de vreo 9 secole, de când sunt atestate satele comunei noastre, a fost plantat pe parcursul zilei de sâmbătă. Plantările au schimbat radical peisajul locului. Mulțumesc tuturor voluntarilor din cadrul Jandarmeriei Bistrița, IPJ BN, ISU Bistrița, SMURD, Direcției Romsilva BN și, bineînțeles școlii, angajaților din comuna Sânmihaiu de Câmpie pentru sprijinul oferit”, a remarcat primarul Ioan Mate.

Astfel de proiecte ne definesc județul și demonstrează tuturor că România poate să crească frumos și cu speranță pentru viitor”, a adăugat prefectul de Bistrița-Năsăud, Ovidiu Victor Frenț, participant activ la claca de sâmbătă, scrie Răsunetul.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker