Evenimente

Moldova a mai coborât o treaptă în clasamentul privind Libertatea de informare

Republica Moldova ocupă locul 81 în lume în clasamentul pentru anul 2018 privind Libertatea de informare, realizat de organizaţia Reporteri fără Frontiere, cu o treaptă mai jos față de anul trecut, relatează ziarulnational.md.

Pe primele poziţii în același top, care cuprinde 180 de state, sunt Norvegia, Suedia şi Olanda, iar pe ultimele – Eritreea şi Coreea de Nord.

Cu o medie de 30,01 puncte, Republica Moldova se situează după Armenia și a scăzut cu 0,4 puncte față de anul 2017. Scorul acordat ţărilor este între 0 (zero) şi 100 de puncte, zero fiind cel mai bun.

Diversificat, dar extrem de polarizat, peisajul mediatic al Moldovei este o imagine a unei țări marcate de instabilitate politică cronică și influența sufocantă a oligarhilor. Linia editorială a mass-mediei importante este strâns legată de interesele politice sau economice ale proprietarilor lor. Independența redacțiilor și transparența proprietății mass-media sunt provocări-cheie”, este concluzia raportului organizației Reporteri fără Frontiere cu referire la Republica Moldova.

În anul 2013, de exemplu, Republica Moldova ocupa locul 55 în același top, iar în 2016 coborâse pe 76.

Statele Unite ale Americii ocupă locul 45, imediat după România, care e pe locul 44, Ucraina – pe 101, iar Rusia – pe locul 148.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker