Evenimente

Moldova a mai coborât o treaptă în clasamentul privind Libertatea de informare

Republica Moldova ocupă locul 81 în lume în clasamentul pentru anul 2018 privind Libertatea de informare, realizat de organizaţia Reporteri fără Frontiere, cu o treaptă mai jos față de anul trecut, relatează ziarulnational.md.

Pe primele poziţii în același top, care cuprinde 180 de state, sunt Norvegia, Suedia şi Olanda, iar pe ultimele – Eritreea şi Coreea de Nord.

Cu o medie de 30,01 puncte, Republica Moldova se situează după Armenia și a scăzut cu 0,4 puncte față de anul 2017. Scorul acordat ţărilor este între 0 (zero) şi 100 de puncte, zero fiind cel mai bun.

Diversificat, dar extrem de polarizat, peisajul mediatic al Moldovei este o imagine a unei țări marcate de instabilitate politică cronică și influența sufocantă a oligarhilor. Linia editorială a mass-mediei importante este strâns legată de interesele politice sau economice ale proprietarilor lor. Independența redacțiilor și transparența proprietății mass-media sunt provocări-cheie”, este concluzia raportului organizației Reporteri fără Frontiere cu referire la Republica Moldova.

În anul 2013, de exemplu, Republica Moldova ocupa locul 55 în același top, iar în 2016 coborâse pe 76.

Statele Unite ale Americii ocupă locul 45, imediat după România, care e pe locul 44, Ucraina – pe 101, iar Rusia – pe locul 148.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close