Util

Factura fiscală devine obligatorie din 28 octombrie

Din 28 octombrie, toate entităţile care dețin statut de plătitor TVA și cele care nu sunt înregistrate în calitate de plătitor TVA, dar care au obligativitatea ţinerii contabilităţii vor trebui să utilizeze în procesul desfăşurării activităţii economico-financiare formularul cu regim special ,,Factura fiscală”, aprobat prin Ordinul Ministerului Finanțelor în august anul curent, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Fiscal de Stat, factura fiscală pe suport de hârtie sau în formă electronică se utilizează în cazuri-le livrării mărfurilor, prestării serviciilor şi executării lucrărilor, transmiterii activelor în leasing, arendă, locaţiune etc.

Cu condiţia respectării prevederilor Instrucţiunii privind evidenţa, eliberarea, păstrarea şi utilizarea formularelor tipizate de documente primare cu regim special, entităţilor li se permite utilizarea facturilor fiscale imprimate tipografic pe hârtie prevăzută cu însemne de protecţie, serie şi număr, imprimate de sine stătător pe hârtie prevăzută cu însemne de protecţie, seria şi numărul atribuite de Serviciul Fiscal de Stat sau generate în SIA ,,e-Factura”.

Concomitent, se permite utilizarea formularelor tipizate de document primar cu regim special ,,Factura fiscală” şi ,,Factura”, imprimate, valabile până la intrarea în vigoare a Ordinului Ministerului Finanțelor din 28.08.2017, până la epuizarea totală a stocurilor aflate la entităţi şi Serviciul Fiscal de Stat, cu respectarea modului de completare a acestora în vigoare la momentul primirii lor.

De asemenea, seria şi diapazonul de numere pentru imprimarea de sine stătător a facturilor fiscale primite până la intrarea în vigoare a ordinului menționat mai sus se utilizează până la epuizarea lor. Seria şi diapazonul de numere primite pentru imprimarea de sine stătător a facturilor, neutilizate până la 28 octombrie, și care nu au fost imprimate pe formular, după data menţionată devin nevalabile şi nu vor fi utilizate.

Modificările vin în contextul modificărilor operate în hotărârea Guvernului din 17 martie 1998. Astfel, conform modificărilor, începând cu 28 octombrie 2017 (data intrării în vigoare a modificărilor) din Nomenclatorul formularelor tipi-zate de documente primare cu regim special aprobat conform anexei nr.1 la hotărârea Guvernului din 17 martie 1998 a fost exclus formularul ,,Factura” și ,,Anexă la factură” și prevederile referitoare la acest formular.

Foto simbol BioBill

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker