EvenimenteOrhei

Oamenii “gazaţi” la protestul din faţa Judecătoriei Orhei au fost audiaţi la Procuratura din localitate

Oamenii care, săptămâna trecută, au avut de suferit din cauza gazului lacrimogen pe care organele de forţă l-au pulverizat în timpul protestului din fața Judecătoriei Orhei, au fost audiaţi luni la Procuratura din localitate.

Serviciul de presă al Procuraturii Generale a informat despre aceasta publicaţia Newsmaker, afirmând că victimele nu au depus vreo plângere, dar procurorii înşişi au decis să investigheze legalitatea aplicării gazului de către unul dintre poliţiştii care pe 20 martie au fost mobilizaţi la Judecătoria Orhei, unde avea loc ședința de condamnare a activistului Platformei DA, Gheorghe Petic.

Unul dintre protestatari, Constantin Boișteanu, a declarat publicației, citate de radioorhei.info, că după ajutor medical s-au adresat 15 oameni. Medicii de la salvare au constatat că gazul a provocat arsuri. “E greu de respirat după gaz. Mi-au fost afectaţi ochii, iar unui camarad i-a apărut pe gât o pată roşie mare”, a spus protestatarul.

Organizaţiile de apărare a drepturilor omului Amnesty International şi Promo-Lex au condamnat aplicarea gazului lacrimogen împotriva persoanelor – în majoritatea lor vârstnici şi femei – care au participat la un protest pașnic în faţa Judecătoriei Orhei.

Amintim că pe 20 martie Gheorghe Petic a fost condamnat de Judecătoria Orhei la trei ani și șase luni de pușcărie, cu executarea pedepsei într-un penitenciar de tip semi-închis și o amendă de 30.000 de lei.

Apărătorii lui Petic spun că sentința este una neîntemeiată și ilegală și o vor contesta. Aceștia mai anunță că Gheorghe Petic are mai multe probleme de sănătate.

Gheorghe Petic, liderul organizaţiei teritoriale Ungheni a partidului Demnitate şi Adevăr, a fost reținut la jumătatea lunii octombrie a anului trecut. El a fost ridicat de polițiști din fața primăriei Ungheni, fiind suspectat că ar fi violat o femeie. Acesta respinge toate acuzațiile, declarând că este un dosar politic.

De menționat că procurorii au cerut ca Gheorghe Petic să fie condamnat la patru ani de închisoare.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker