PoliticRezina

Consiliul Orăşenesc Rezina a abrogat o decizie adoptată acum două luni

Locuitorii oraşului şi agenţii economici continuă să scrie petiţii către Primărie, iar consilierii continuă să se încăpăţineze a bloca pentru mijloacele de transport o arteră a străzii Şciusev, pe partea căreia sunt amplasate numeroase unităţi comerciale şi câteva instituţii, iar de ambele părţi ale străzii sunt trotuare destul de late şi chiar locuri de parcare amenajate.

 

În şedinţa din 15 martie c., Consiliul Orăşenesc Rezina a abrogat propria decize privind instalarea indicatoarelor rutiere pe bulevardul Alexei Şciusev, adoptată cu două luni în urmă. Drept motiv pentru abrogare a servit petiţia unui grup de cetăţeni şi agenţi economici din Rezina, în care se cerea revizuirea Deciziei din 18 ianuarie privind instalarea indicatoarelor rutiere pe bulevardul Şciusev, menite să restricţioneze circulaţia transportului pe una din cele două artere.

Decizia din 18 ianuarie 2019 a fost adoptată cu 16 voturi pro, 1 vot împotrivă şi 4 abţineri. Pentru cea din 15 martie au votat 19 consilieri, iar 1 s-a abţinut.

Amintim că divergenţele privind circulaţia transportului auto pe acest bulevard/stradă durează de câţiva ani. În noiembrie 2014, examinând cere-rea SRL Bagser-Service, amplasată pe bd. Şciusev 2/1, Judecătoria Rezina a obligat Primăria Rezina să deblocheze accesul unităţilor de transport spre edificiile acesteia.

Iar acum doi ani, în urma unor consultări publice desfăşurate de redacţia săptămânalului CUVÂNTUL în parteneriat cu Primăria Rezina privitor la problemele circulaţiei rutiere şi lipsa parcărilor pentru transportul auto în teritoriul Primăriei, s-a ajuns la concluzia că ambele artere ale bulevardului trebuie reparate şi totodată reorganizată circulaţia mijloacelor de transport ca să se evite ambuteiajele şi să fie create condiţii pentru parcarea automobilelor în această zonă, unde este situată piaţa comercială orăşenească, Centrul de Sănătate, mai multe instituţii şi întreprinderi.

Atunci, Consili-ul Orășenesc Rezina a susţinut propunerile rezinenilor şi s-a angajat să soluţioneze problemele. Dar după ce strada (acum Şciusev nu mai este bulevard) a fost reparată, una din cele două artere de circulaţie pentru transport a fost blocată din ambele părţi, fapt care a trezit iarăşi nemulţumirea multor rezineni şi oaspeţi ai urbei, care nu înţelegeau logica autorităţilor. Or, în zona pieţei comerciale orăşeneşti, a Centrului de Sănătate etc. iarăşi au apărut ambuteiaje, dar şi scandaluri între automobilişti şi poliţişti, soldate de multe ori cu amenzi usturătoare pentru conducătorii auto.

Potrivit unor rezineni, drept măr al discordiei ar fi servit relaţiile tensionate dintre proprietarul SRL Bagser-Service, Serghei Bagrin şi unele persoane din administraţia raionului. La Primăria oraşului însă ne-au încredinţat în ianuarie c. că o arteră a bulevardului/străzii a fost închisă la cererea unui grup de pietoni. Asta deşi pe ambele părţi ale arterei există trotuare destul de largi pentru pietoni…

Citiţi şi Indicatoare rutiere ilegale – motiv de sancţiuni ilegale? CUVÂNTUL nr. 42 din 10 noiembrie 2017.

Tudor Iaşcenco

 

 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker