Cere socoteală pentru banii publici

Căldură mai ieftină pentru “patron”. Primăria Orhei, favorizată de o întreprindere subordonată

Primăria Orhei a fost favorizată de o întreprindere municipală subordonată şi care i-a furnizat agent termic la tarif redus. Acest lucru rezultă din declaraţia pe care Ion Beregoi, directorul de odinioară al întreprinderii “Reţele Termice Orhei”, a făcut-o la recenta şedinţă a Consiliului Municipal Orhei (în imagine).

 

După cum relatează radioorhei.info, vorbitorul a explicat că pierderile întreprinderii,  în sumă de peste 230 de mii de lei,  se datorează tarifului mai mic pentru căldură, pe care l-a achitat Primăria Orhei, în raport cu alţi consumatori. Beregoi a deschis parantezele în contextul aprobării unei decizii legate de absorbţia “Reţelelor Termice” de o altă întreprindere municipală – „Servicii Comunal Locative” (SCL) Orhei.

Decizia prin care s-a dat startul reorganizării în cauză a fost luată de Consiliul Municipal Orhei încă la mijlocul verii a.c. Tot atunci, au fost aprobate noile state de personal ale SCL Orhei, dar Oficiul Cancelariei de Stat a contestat acea decizie în instanța de judecată.

Ex-directorul Ion Beregoi a afirmat în plenul Consiliului Municipal Orhei că nu a fost anunţat despre planurile administraţiei oraşului în privinţa reorganizării întrep-rinderii pe care o conducea, că despre decizia respectivă a aflat din internet şi că, fără să fie întrebat, a fost numit preşedinte al comisiei de transmitere a „Reţelelor Termice” către „Servicii Comunal Locative” Orhei.

În replică, primarul Ilan Șor a declarat că în situaţia în care se află oraşul, este mai bine ca salariile lui Beregoi şi ale membrilor familiei sale, care sunt angajaţi la întreprindere, să ajungă la pensionari. Șor a enunţat şi mărimea sumei, care s-ar ridica la peste 250 mii de lei.

Declaraţiile celor doi au răsunat deja după ce decizia despre unele aspecte ale absorbţiei „Reţelelor Termice” de către SCL Orhei a fost aprobată. Preşedintele şedinţei, reprezentantul fracţiunii majoritare, Evgheni Pisov, a refuzat să îi ofere cuvântul lui Beregoi înainte ca decizia să fie votată,  precizează sursa citată.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker