EconomieȘoldănești

Agricultorii au început lucrările de primăvară Foto simbol. Sursa: canal2.md

 

Vremea s-a încălzit în ultimele zile și agricultorii raionului Șoldănești desfăşoară deja lucrările agricole de primăvară. Potrivit www.soldanesti.md, mai multe terenuri au fost semănate cu cereale, mazăre, legume.

Potrivit specialiștilor Direcției Agricultură și Alimentație (DAA), la acest moment rezerva de umiditate în sol este suficientă. Starea semănăturilor de grâu de toamnă – 7960 hectare, orz de toamnă și primăvară – 910 hectare, rapiţă – 1200 hectare este satisfăcătoare.

Din cele 18 mii ha destinate pentru culturile de primăvară, circa 12 mii ha sunt pregătite pentru semănat. Pe circa 5 mii ha au fost introduse câte 200-250 kg/ha de îngrășăminte minerale. Au fost întroduşi ferilizanţi şi pe suprafeţele ocupate de culturile de toamnă.

Conform sursei citate, în raion e pe sfârşite tăiatul în uscat al pomilor fructiferi. Paralel din livezi se scot crengile. Plantațiile pomicole sunt tratate cu fungicide pentru a distruge microflora patogenică dăunătoare, în deosebi ciuperca și unii viruși. Totodată mai mulţi fermieri înființează noi plantații perene, de măr, prun, cais, cireș, vișin și nuc.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker