EconomieȘoldănești

Agricultorii au început lucrările de primăvară Foto simbol. Sursa: canal2.md

 

Vremea s-a încălzit în ultimele zile și agricultorii raionului Șoldănești desfăşoară deja lucrările agricole de primăvară. Potrivit www.soldanesti.md, mai multe terenuri au fost semănate cu cereale, mazăre, legume.

Potrivit specialiștilor Direcției Agricultură și Alimentație (DAA), la acest moment rezerva de umiditate în sol este suficientă. Starea semănăturilor de grâu de toamnă – 7960 hectare, orz de toamnă și primăvară – 910 hectare, rapiţă – 1200 hectare este satisfăcătoare.

Din cele 18 mii ha destinate pentru culturile de primăvară, circa 12 mii ha sunt pregătite pentru semănat. Pe circa 5 mii ha au fost introduse câte 200-250 kg/ha de îngrășăminte minerale. Au fost întroduşi ferilizanţi şi pe suprafeţele ocupate de culturile de toamnă.

Conform sursei citate, în raion e pe sfârşite tăiatul în uscat al pomilor fructiferi. Paralel din livezi se scot crengile. Plantațiile pomicole sunt tratate cu fungicide pentru a distruge microflora patogenică dăunătoare, în deosebi ciuperca și unii viruși. Totodată mai mulţi fermieri înființează noi plantații perene, de măr, prun, cais, cireș, vișin și nuc.

 

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close