EvenimenteOrhei

Seminar pentru femeile care se implică în politică și la Orhei

Fiecare participantă a elaborat un plan al viitoarei sale campanii electorale. În faţa audienţei îşi expune gândurile Ludmila Botnariuc.

 

Și la Orhei filiala locală a Clubului Politic al Femeilor 50/50 a organizat un seminarul cu genericul Campania electorală: stimulente, proceduri, strategii. Au participat 29 de doamne potențiale concurente la alegerile locale care urmează să aibă loc anul acesta.

Spre deosebire de seminarul de la Telenești, contingentul de femei aici a reprezentat mai pronunțat eșichierul politic orheian: PCRM – 4 femei, PSRM – 3, PDM- 6, PL – 4, PAS – 6, DA – 1 şi 3 doamne independente. Doar din partea Pardidului Șor nu a fost nici o reprezentantă.

După cum ne-a informat Liuba Bradu, lideră a filialei, subiectele abordate au fost de interes sporit și au răspuns la nevoile de instruire ale candidatelor:

”Am evidențiat factorii motivaționali interni și externi necesari pentru a candida, am vorbit despre comunicare și contactul cu alegătorii, despre drepturile și obligațiile candidatelor”, a relatat dna Bradu.

Svetlana Căpățână din Orhei, fostă candidată PCRM la funcţia de deputată în alegerile recente, ne-a relatat că seminarul a fost foarte util:

”Asemenea activități măresc șansele noastre de a ajunge într-o funcție electivă. În opinia mea, o femeie trebuie să demonstreze capacități extraordinare pentru a se afirma și s-o facă de una singură nu este tocmai ușor. Una din adversarele mele politice pe bună dreptate a remarcat că o femeie trebuie să depășească și presiunile care ți le impun colegii din propriul partid. Asemenea instruiri ajută mult. Dar cel mai important e că în cadrul seminarului cunoști cel puţin o parte dintre viitoarele concurente. Iată de ce particip cu plăcere la asemenea  acțiuni”, a spus dna Căpățână.

Ion Cernei 

 

 

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close