Evenimente

Igor Dodon: Am văzut deschiderea PSRM, PDM și ACUM de a merge la dialog

Președintele Igor Dodon a avut marţi discuţii cu liderii Partidului Socialiștilor, Partidului Democrat și blocului ACUM privitor la formula de guvernare a Republicii Moldova în viitor. Potrivit şefului statului, toate aceste trei formațiuni sunt deschise pentru dialog, relatează ipn.md

„Pentru prima dată un partid de stânga poate discuta cu un partid de dreapta și cu un partid de centru. PSRM a obținut cele mai multe mandate și trebuie să-și prezinte în Parlament proiectele și să întrebe cine este gata să le susțină”, spune șeful statului.

Igor Dodon spune că Partidul Democrat anunță că este gata să discute cu toate partidele care au acces în Parlament.

„Eu cred că ei vor analiza reieșind din comportamentul altor partide. Eu i-am avertizat că nu voi accepta „salată politică”, spune președintele.

Despre întâlnirea cu liderii blocului ACUM, șeful statului a spus că pentru prima întrevedere a fost un dialog bun. „Am văzut dorința de a face tot posibilul pentru a nu fi alegeri anticipate. Faptul că ei vor să-și asume toată greutatea responsabilității și să ocupe și funcția de președinte al Parlamentului, și cea de premier este dreptul lor. Este important că ei înțeleg că nu este posibil de a discuta pachetul de legi propuse până va fi aleasă conducerea legislativului, iar pentru aceasta este nevoie de dialog”, a menționat șeful statului.

Liderii Blocului politic ACUM au reiterat cum văd „ieșirea țării din impas și eliberarea instituțiilor din captivitate, și anume prin votarea pachetului de legi înregistrat de bloc în Parlament, ca un prim pas”.

Şeful statului a anunţat că încă o discuţie la această temă cu liderii PSRM, PDM, PAS și Platform DA va avea loc la 2 aprilie la Reședința de Stat.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker