Social

Susţinerea bătrânilor rămaşi singuri şi marcați de sărăcie în preajma sărbătorilor de Paşti prin Campania „Masa Bucuriei”

Campania „Masa Bucuriei” este lansată pentru al zecelea an consecutiv de Misiunea Socială „Diaconia”, în preajma sărbătorilor de Paşti. Campania are drept scop sensibilizarea şi mobilizarea societăţii pentru susţinerea bătrânilor rămaşi singuri şi marcați de sărăcie, a oamenilor nevoiaşi.

Grație acestui proiect, pe parcursul a 10 ani au fost colectate aproximativ 200 tone de produse alimentare care au fost distribuite oamenilor nevoiași de pe întreg teritoriul R. Moldova.

Campania va culmina pe data de 20 aprilie, în Sâmbăta Floriilor, cu o zi de mobilizare națională în care oamenii sunt îndemnaţi de voluntarii Diaconiei să doneze produse alimentare.

În acest an, „Masa Bucuriei”  va avea loc în 100 de magazine din 20 de localități: Chișinău, Bălţi, Soroca, Sângerei, Edineţ, Căușeni, Ungheni, Cahul, Ștefan Vodă, Hâncești, Călăraşi, Dondușeni , Cantemir, Ialoveni, Ratuş, Floreşti, Rezina, Şoldăneşti, Străşeni, Măgdăceşti, Cricova.

Posibilități de implicare în campanie:

  1. Aplică în calitate de voluntar completând formularul online.

Ce vei face în acest rol:

  • Lider de echipă – tu ești cel care își formează echipa și gestionezi campania într-unul din magazinele implicate.
  • Voluntar în magazin – tu îndemni și informezi oamenii despre posibilitatea de a dona produse alimentare.
  • Voluntar la sortarea produselor – cel care sortează produsele colectate pe categorii pentru a putea fi distribuite către oamenii nevoiași.
  1. Donează pentru susținerea cantinelor sociale pe e-donațiisau prin intermediul terminalelor de plată. Costul unui prânz la cantina mobilă este de 15 lei, iar cu 400 de lei asigur hrana unui bătrân pentru o lună.
  2. Pe 20 aprilie, donează produse alimentare în unul dintre magazinele implicateîn campanie.
  3. Organizează o colectă de fonduri în echipa ta. În perioada 15 -21 aprilie adună alături de colegi donații pentru bătrânii de la Cantina Mobilă.

Toate resursele acumulate în campanie devin prânzul cald, oferit pe parcursul întregului an oamenilor nevoiaşi – beneficiari ai centrelor parohiale şi ai cantinelor sociale din cadrul Mitropoliei Basarabiei şi organizaţiilor partenere implicate în campanie.

În 2018 au fost donate 41 tone de produse alimentare prin implicarea a 1000 de voluntari.

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close