Social

Susţinerea bătrânilor rămaşi singuri şi marcați de sărăcie în preajma sărbătorilor de Paşti prin Campania „Masa Bucuriei”

Campania „Masa Bucuriei” este lansată pentru al zecelea an consecutiv de Misiunea Socială „Diaconia”, în preajma sărbătorilor de Paşti. Campania are drept scop sensibilizarea şi mobilizarea societăţii pentru susţinerea bătrânilor rămaşi singuri şi marcați de sărăcie, a oamenilor nevoiaşi.

Grație acestui proiect, pe parcursul a 10 ani au fost colectate aproximativ 200 tone de produse alimentare care au fost distribuite oamenilor nevoiași de pe întreg teritoriul R. Moldova.

Campania va culmina pe data de 20 aprilie, în Sâmbăta Floriilor, cu o zi de mobilizare națională în care oamenii sunt îndemnaţi de voluntarii Diaconiei să doneze produse alimentare.

În acest an, „Masa Bucuriei”  va avea loc în 100 de magazine din 20 de localități: Chișinău, Bălţi, Soroca, Sângerei, Edineţ, Căușeni, Ungheni, Cahul, Ștefan Vodă, Hâncești, Călăraşi, Dondușeni , Cantemir, Ialoveni, Ratuş, Floreşti, Rezina, Şoldăneşti, Străşeni, Măgdăceşti, Cricova.

Posibilități de implicare în campanie:

  1. Aplică în calitate de voluntar completând formularul online.

Ce vei face în acest rol:

  • Lider de echipă – tu ești cel care își formează echipa și gestionezi campania într-unul din magazinele implicate.
  • Voluntar în magazin – tu îndemni și informezi oamenii despre posibilitatea de a dona produse alimentare.
  • Voluntar la sortarea produselor – cel care sortează produsele colectate pe categorii pentru a putea fi distribuite către oamenii nevoiași.
  1. Donează pentru susținerea cantinelor sociale pe e-donațiisau prin intermediul terminalelor de plată. Costul unui prânz la cantina mobilă este de 15 lei, iar cu 400 de lei asigur hrana unui bătrân pentru o lună.
  2. Pe 20 aprilie, donează produse alimentare în unul dintre magazinele implicateîn campanie.
  3. Organizează o colectă de fonduri în echipa ta. În perioada 15 -21 aprilie adună alături de colegi donații pentru bătrânii de la Cantina Mobilă.

Toate resursele acumulate în campanie devin prânzul cald, oferit pe parcursul întregului an oamenilor nevoiaşi – beneficiari ai centrelor parohiale şi ai cantinelor sociale din cadrul Mitropoliei Basarabiei şi organizaţiilor partenere implicate în campanie.

În 2018 au fost donate 41 tone de produse alimentare prin implicarea a 1000 de voluntari.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker