Evenimente

“Răsune fanfare fără hotare”

Ediția 2017 a Festivalului transfrontalier ”Răsune fanfare fără hotare” a fost una deosebită. Manifestația a fost consacrată memoriei lui Grigore Zănoagă, ex-șef al Secției Cultură, Tineret și Sport Șoldănești, inițiatorul și realizatorul festivalului.

 

Tradițional, evenimentul a demarat cu parada colectivelor, care s-a desfășurat în piața centrală din Șoldănești. După ce participanții și-au prezentat cărţile lor de vizită, colectivele conduse de Andrei Florea, comisar-șef, conducătorul și dirijorul orchestrei Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a Ministerului de Interne al Republicii Moldova şi Ruslan Zănoagă, fiul regretatului om de cultură, și dânsul consacrându-și viața artei au interpretat imnul Republicii Moldova. 

Mai apoi, participanții la festival au făcut un popas la mormântul lui Grigore Zănoagă, unde au depus flori şi, împreună, toate colectivele, i-au dedicat o melodie.

La festivalul plin de culoare au participat zece fanfare din diferite regiuni ale Moldovei, care au evoluat în scena Casei de cultură cu un program extraordinar de spectaculos şi sonor, cum numai muzica de fanfară poate fi.

La 17 octombrie s-au împlinit 66 de ani de la nașterea lui Grigore Zănoagă, personalitate  bine cunoscută în lumea muzicii, fondator a peste 20 de orchestre de fanfară, autorul manualului ”Teorii și practici la organizarea orchestrei de fanfară”, inițiatorul Festivalului național al fanfarelor ”Fanfara Argintie” din or. Soroca, a Festivalului transfrontalier ”Răsune fanfare fără hotare”,  fost șef al  Secției Cultură, Tineret și Sport Șoldănești.

În imagne: În scena festivalului, fanfara de fete „Olişca” din s. Olişcani, raionul Şoldăneşti, unul din cele mai tinere şi mai agreabile colective fondate de Grigore Zănoagă.

Natalia Rotari

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker