EvenimenteRezina

Furturile de la uzina de ciment – subiect al unei cauze penale

Foto simbol ipn.md

Redacţia săptămânalului CUVÂNTUL a fost sesizată de un cititor din s. Ciorna, care, solicitând anonimatul, scrie că în anul 2018 organele de drept din Rezina au depistat la uzina de ciment a companiei Lafarge Ciment Moldova SA furturi mari de ciment şi că poliţia a efectuat percheziţii la persoanele presupuse că ar fi fost implicate în aceste furturi.

De atunci a trecut mult timp, dar nu se aude ceva concret privitor la rezultatele investigaţiilor. Lumea vorbeşte că cei vizaţi în acţiune ar fi “soluţionat” deja problema cu poliţia şi procuratura din Rezina.

Administraţia companiei a confirmat că furturile de ciment cu adevărat ar fi avut loc şi că a depus la Procuratura Rezina o plângere privind investigarea cazului şi tragerea la răspundere a făptuitorilor.

La sesizarea redacţiei ziarului CUVÂNTUL vizavi de acest subiect, adjunctul procurorului-şef al Procuraturii raionului Rezina, Anatolie Maliuta, a răspuns: “La 23 octombrie 2018, Secţia Urmărire Penală a Inspectoratului de Poliţie Rezina a pornit o cauză penală în baza art.186 alin.(4) Cod Penal. La moment urmărirea penală încă nu este finalizată şi, conform legislaţiei, materialele anchetei nu pot fi date publicităţii decât cu autorizaria persoanei care efectuiază urmărirea penală şi numai în măsura în care consideră că aceasta este posibil, cu respectarea prezumţiei nevinovăţiei şi ca să nu afecteze interesele altor persoane şi ale desfăşurării urmăririi penale în condiţiile Legii privind protecţia datelor cu caracter personal”.

Reporter ”C”

 

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close