DiverseȘtiriUtil

Alimentele pe care trebuie să le eviţi când îţi este prea foame

Publicaţia Huffington Post dezvăluie lista celor mai neindicate opţiuni atunci când foamea este prea mare. Aşa cum nu este bine să se facă cumpărături cu stomacul gol, tot aşa experţii afirmă că nu este bine ca foamea intensă să fie potolită cu anumite alimente.

Nerecomandată este o mâncare condimentată. „Dacă nu aveţi nimic în stomac, nimic nu va împiedica alimentele condimentate să intre în contact cu mucoasa şi acest lucru poate provoca iritaţii”, arată gastrologa Lisa Ganjhu. Este preferabil să se evite orice fel de mâncare cu piper sau cu sosuri prea picante.

Nu ar trebui consumate nici fructe singure. Consumul unui măr sau al unei banane, fără nimic altceva, nu este recomandat. Este preferabil zahărului din bomboane şi biscuiţi, însă trebuie adăugate proteine la fructe, cum ar fi nuci sau brânză de vaci.

Trebuie evitate şi pachetele de chipsuri sau cracker, problema fiind că cine mănâncă astfel de snacksuri nu se poate opri. Aceste alimente sunt foarte sărate şi se digerează rapid. O specialistă în nutriţie recomandă pregătirea unui sandwich adevărat, de exemplu cu peşte sau file de curcan şi pâine integrală.

Portocalele, menta, cafeina şi sosul tomat fac stomacul să producă acid, consumatorii riscând să se aleagă cu iritaţii şi inflamaţii. Cei care suferă de gastrită nu ar trebui să bea cafea.

La fel consumul de alcool pe stomacul gol. Cine procedează aşa se îmbată mai repede, iar alcoolul băut duce la scăderea nivelului de leptină, hormonul care transmite la creier starea de saţietate.

Sursa: Independent/Agerpres

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker