EvenimenteZgomotul care ne afectează

Agenții economici vor fi obligați să respecte normele admise de emitere a zgomotului între orele 22:00 și 7:00

Cabinetul de miniștri a aprobat Regulamentul sanitar privind normele de emitere a zgomotului și vibrației. După cum se concretizează într-un comunicat al Guvernului, Regulamentul stabileşte nivelurile maxime de zgomot și vibrație admise în apropierea obiectivelor comerciale, în blocurile locative și publice, zonele rezidențiale şi pe teritoriul zonelor adiacente lor.

Decizia va intra în vigoare după 6 luni de la data publicării în Monitorul Oficial, astfel încât agenții economici să reușească să se conformeze noilor reguli.

Amenzile contravenționale pentru perturbarea ordinii publice la orele interzise sunt de la 1.500 până la 3.000 de lei pentru persoanele fizice și de la 6.000 până la 12.000 de lei pentru persoanele juridice.

Amintim că în iunie 2017, la iniţiativa cititorilor, săptămânalul CUVÂNTUL, într-un ciclu de articole, a dezvăluit un şir de probleme serioase privind poluarea fonică a localităţilor noastre, probleme care în cea mai mare parte rămân în afara grijilor şi intereselor autorităţilor publice locale, organelor de drept, serviciului sanitar de stat. În acest domeniu nu există nişte practici bine determinate, organele de rigoare nu supraveghează în mod sistematic procesul poluării fonice, inclusiv de către mijloacele de transport, nu se fac măsurările respective şi nu se reacţionează la cazurile de încălcare a normelor admisibile de zgomot şi vibraţii.

 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker