Evenimente

Cum poate fi susţinută presa independentă

În fiecare an, în perioada 1 ianuarie – 30 aprilie, persoanele fizice plătitoare de impozite pot direcționa 2% din acestea către o organizație non-guvernamentală sau cult religios din țară, odată cu depunerea declarației cu privire la impozitul pe venit.

Ca urmare a reformei fiscale din toamna anului 2018 și modificării pragurilor de impozitare salariale, în 2019, direcționarea a 2% se va realiza prin completarea a două declarații cu privire la impozitul pe venit (Formularul CET15 şi Formularul CET18), transmite IPN.

Astfel, persoanele fizice plătitoare de impozite care doresc să direcționeze cele 2%, vor trebui să indice codul fiscal al organizației pe care doresc să o susțină (cele 13 cifre) în ambele declarații: atât în Formularul CET15, cât și în Formularul CET18.

Contribuablii care doresc să susţină presa independentă din R.Moldova pot direcţiona aceste 2% din impozitul deja plătit statului către Asociaţia Presei Independente, indicând IDNO-ul 1010620004936. Adică, direcţionarea acestor 2% nu înseamnă cheltuieli suplimentare pentru contribuabil, dar poate contribui în oarecare măsură la îmbunătăţirea situaţiei extrem de precare în care se află la moment presa neangajată faţă de stat şi partidele politice din R.Moldova.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker