EvenimenteTelenești

Femeile se pregătesc pentru campania electorală

Mai multe doamne din raionul Telenești, membre ale unor partide politice, au participat duminică la un seminar cu genericul: Campania electorală: stimulente, proceduri, strategii, unde cu sprijinul formatoarelor Eugenia Roșca, Maria Furdui  și Violeta Ivanov au învățat cum să-și organizeze o campanie electorală pentru funcția de primară sau consilieră. 

După cum ne-a relatat dna Violeta Ivanov, una din liderele Clubului de femei 50 x 50, asemenea instruiri au loc practic în fiecare raion și au ca scop stimularea activismului femeilor:

”Femeile constituie 52 % din populația Republicii Moldova şi totodată 56 % din numărul persoanelor cu studii superioare, dar alcătuiesc sub 50 % din numărul membrilor de partid. În același timp, doar două femei sunt lidere de partide și doar 21 sunt deputate în parlament. O situaţie similară observăm în consiliile raionale și cele locale. Iată de ce scopul nostru este sporirea activismului femeilor, participarea lor mai activă la procesul decizional”, a menţionat dna Ivanov.

Eugenia Roșca, președinta organizaţiei nonguvernamentale Concordia, a relatat la rândul ei că a găsit înțelegere între activiste:

”Nu facem deosebire între doctrine politice și opțiuni, este important ca aceste activiste să fie bine instruite spre a face față provocărilor, să se cunoască între ele pentru că astfel, dacă ajung în consilii, pot colabora mai lejer”, a remarcat dna Roșca.

Doamnele s-au instruit cum să-și organizeze campania electorală, inclusiv elaborarea planului campaniei, organizarea echipei, elaborarea bugetului și colectarea fondurilor, au  discutat despre tehnicile de comunicare cu alegătorii și cu mass-media, şi-au împărtăşit din experienţă.

”Mulțumesc mult organizatoarelor seminarului, care m-au convins că neapărat trebuie să candidez la o funcție electivă în satul meu natal”, a remarcat Irina Șoltoian din Inești.

Ion Cernei

 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker