EvenimenteTelenești

Femeile se pregătesc pentru campania electorală

Mai multe doamne din raionul Telenești, membre ale unor partide politice, au participat duminică la un seminar cu genericul: Campania electorală: stimulente, proceduri, strategii, unde cu sprijinul formatoarelor Eugenia Roșca, Maria Furdui  și Violeta Ivanov au învățat cum să-și organizeze o campanie electorală pentru funcția de primară sau consilieră. 

După cum ne-a relatat dna Violeta Ivanov, una din liderele Clubului de femei 50 x 50, asemenea instruiri au loc practic în fiecare raion și au ca scop stimularea activismului femeilor:

”Femeile constituie 52 % din populația Republicii Moldova şi totodată 56 % din numărul persoanelor cu studii superioare, dar alcătuiesc sub 50 % din numărul membrilor de partid. În același timp, doar două femei sunt lidere de partide și doar 21 sunt deputate în parlament. O situaţie similară observăm în consiliile raionale și cele locale. Iată de ce scopul nostru este sporirea activismului femeilor, participarea lor mai activă la procesul decizional”, a menţionat dna Ivanov.

Eugenia Roșca, președinta organizaţiei nonguvernamentale Concordia, a relatat la rândul ei că a găsit înțelegere între activiste:

”Nu facem deosebire între doctrine politice și opțiuni, este important ca aceste activiste să fie bine instruite spre a face față provocărilor, să se cunoască între ele pentru că astfel, dacă ajung în consilii, pot colabora mai lejer”, a remarcat dna Roșca.

Doamnele s-au instruit cum să-și organizeze campania electorală, inclusiv elaborarea planului campaniei, organizarea echipei, elaborarea bugetului și colectarea fondurilor, au  discutat despre tehnicile de comunicare cu alegătorii și cu mass-media, şi-au împărtăşit din experienţă.

”Mulțumesc mult organizatoarelor seminarului, care m-au convins că neapărat trebuie să candidez la o funcție electivă în satul meu natal”, a remarcat Irina Șoltoian din Inești.

Ion Cernei

 

 

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close