EvenimenteȘoldănești

Administrația satului Parcani își protejează cetățenii de incendii

Lilian Cazac, şeful Serviciului Şoldăneşti Salvatori şi Pompieri

Peste 30 de gospodării ale persoanelor vulnerabile din satul Parcani, raionul Șoldănești, vor beneficia de siguranță sporită împotriva incendiilor. Cu suportul administrației publice locale, în casele acestora au fost instalate detectoare speciale de fum, relatează impulstv.com

Valeriu Lopaci, primarul satului Parcani, raionul Șoldănești a menţionat că administraţia localităţii a decis să se implice în proiectul O casă protejată – o viaţă salvată şi prin decizia Consiliului local a alocat resurse băneşti pentru procurarea a 30 de detectoare de fum, care au fost instalate de Serviciul salvatori şi pompieri în 30 de gospodării unde locuiesc persoane cu dizabilităţi, socialmente vulnerabile sau în etate, fapt ce va permite preîntâmpinarea unor incendii şi nenorociri.

În ansamblu, potrivit lui Lilian Cazac, şeful Serviciului Şoldăneşti Salvatori şi Pompieri, în cadrul proiectului respectiv iniţiat de Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale, în raion au fost deja instalate peste 100 de astfel de detectoare de fum.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker