RezinaSocial

În viața aceasta este ceva şi acel ceva este binele și frumosul

Binele și frumosul sunt necesare fiicărui om. Dacă ești bun, oamenii te pot acuza că ai intenții ascunse. Fii, totuși, bun, zicea Maica Tereza.

În viața noastră, atât de complicată și zbuciumată, oamenii, mai ales noi, cei în etate, avem nevoie de bunătatea celor ce ne înconjoară, avem nevoie să se mențină și să se creeze frumosul.

Primăvara este un anotimp deosebit de celelalte. Anume primăvara au avut loc evenimentele cele mai însemnate în lume. Aici vedem îmbinarea tristeții, bunătății, pătimirii și bucuriei. Anume primăvara a pătimit pentru noi Iisus Hristos și tot primăvara a înviat din morți, primăvara renaște natura, oamenii îți schimbă dispoziția spre mai bună, ne bucurăm de iarba înverzită, de flori, de gâze.

Anul acesta și la noi la Cinișeuți primăvara a venit cu o dispoziție bună. Îmi pare că oamenii devin mai buni, mai frumoși sufletește. Pentru 8 martie au fost procurate 30 de cadouri: 10 persoane singuratice şi 20 de cupluri au primit cadouri în cadrul campaniei Dragostea nu are vârstă. Fiecare bărbat vârstnic a încercat să scrie un mesaj soției dragi.  Erau emoționați, însă mesajele erau destul de frumoase, în care vedeam relațiile bune între soți pe parcursul vieții. Cadourile au fost acordate de AO HelbAg International în cadrul proiectului Realizarea drepturilor omului pentru persoanele în etate din Moldova prin promovarea drepturilor femeii în vârsta, implementat de AO Speranța.

Sărbătoarea a continuat în căminul de cultură din sat, unde au evaluat artiștii amatori din ansamblul Moștenitorii,  moderatoare fiind șefa căminului de cultură, Ana Cușnir. Împreună au prezentat un program bogat de cântece închinate celor mai gingașe și totodată puternice ființe – femeile. E foarte plăcut că în acest ansamblu există conlucrare între copii, tineri și vârstnici, continuitate în păstrarea tradiţiilor.

Cei prezenți în sală am fost încântați de prestația lui Mihail Goncear, Anastasiei  Razloga, Larisei Corcevoi, Larisei Bordian, Galinei Goncear, Claudiei Cușnir, Eudochiei Țâmbalist, Claudiei Moldovan, Tatianei Șoitu.

Cu o deosebită atenție au fost ascultate și apreciate prin aplauze, poeziile Caloșii mamei de Ludmila Lupașco, Mama de  Maria Corcevoi. Toate femeile din sală au primit câte o floare, iar principalul – s-au ales cu dispoziție bună. După concert voluntarii AO Speranța au plecat pe la casele celor singuratici să le înmâneze cadouri.

Aici a continuat sărbătoarea la o masă modestă, dar festivă, cu amintiri ce le-au trecut în viață. Doamna Olga Corovai,  fosta profesoară, care a activat peste 50 de ani în școală, s-a întâlnit cu colegile sale de breaslă voluntare, întâlnire care i-a umplut inima de bucurie.

Liubovi Golub, s. Cinişeuţi

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker