RezinaSocial

Îmbunătăţirea infrastructurii edilitare şi dezvoltarea continuă în Mateuţi în baza proiectelor finanţate din surse externe

În rezultatul conectării a peste 600 de consumatori  la sistemul de apeduct, satul Mateuți a început să se confrunte cu un deficit de apă considerabil. Întru redresarea situației, primara localităţii, Angela Ursachi, a căutat mai multe soluții și a scris mai multe propuneri de proiecte, căutând finanţatori pentru a construi o nouă sondă arteziană.

După mai multe încercări, eforturile s-au încununat de succes, proiectul fiind desemnat câștigător și finanțat de Banca Germană de Dezvoltare KfW cu implementare de către Fondul de Investiţii Sociale din Moldova.

La data de 13 martie curent, când lucrările sunt pe ultima sută de metri, în cadrul unei vizite de lucru, șantierul de construcție a sondei arteziene pentru aprovizionarea cu apă a satului Mateuți a fost inspectat de către reprezentanții finanțatorului, pentru a fi evaluat impactul pozitiv al investițiilor.

Echipa finanțatorului a rămas impresionată și satisfăcută de calitatea lucrărilor și diligența gestionării proiectului. Primara Angela Ursachi a fost apreciată  pentru managementul eficient  și raționalitatea manifestată în activitatea sa. Grație acestor relații, Comunitatea Europeană cunoaște realitatea în localitățile rurale ale Republicii Moldova și nu rămâne doar la nivelul expus în rapoartele oficiale. Posibilitățile de comunicare directă contribuie nemijlocit la integrarea Republicii Moldova în spațiul european, care, cu siguranță, este calea unei vieți decente și de calitate a cetățeanului.

Reporter „C”

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker