Evenimente

59 de copii din Rezina, Cahul şi Chişinău, victime ale traficului de ființe

Li se promitea participarea la festivaluri în străinătate dar, de fapt, erau puşi să danseze gratis pentru turişti. Este vorba de 59 de copii din Rezina, Cahul şi Chişinău, care au devenit victime ale traficului de fiinţe umane, se arată într-un reportaj realizat de ElitaTV.

Potrivit poliţiei, în vara anului trecut, un grup de dansatori din aceste localităţi a fost invitat în Grecia sub pretextul participării la un festival. Ajunşi însă la destinaţie, minorii au dansat gratuit în diverse locaţii pentru turişti.

Potrivit șefului Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane a Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratului General al Poliției din cadrul MAI, Lilian Levandovschi, ajunși în Grecia, cei 59 de copii au dansat pentru persoane terțe pe o croazieră privată și în alte localuri.

După opt luni de investigaţii, oamenii legii au făcut percheziţii la un liceu, dar şi la domiciliile suspecţilor în Rezina, Cahul şi Chişinău. Deocamdată, poliţia are doi suspecţi. În cadrul anchetei au fost audiaţi şi o parte dintre minorii care au ajuns în Grecia.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă până la 15 ani de puşcărie. Potrivit datelor oficiale, în 2018, în Republica Moldova, peste 230 de persoane au fost victime ale traficului.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker