Evenimente

59 de copii din Rezina, Cahul şi Chişinău, victime ale traficului de ființe

Li se promitea participarea la festivaluri în străinătate dar, de fapt, erau puşi să danseze gratis pentru turişti. Este vorba de 59 de copii din Rezina, Cahul şi Chişinău, care au devenit victime ale traficului de fiinţe umane, se arată într-un reportaj realizat de ElitaTV.

Potrivit poliţiei, în vara anului trecut, un grup de dansatori din aceste localităţi a fost invitat în Grecia sub pretextul participării la un festival. Ajunşi însă la destinaţie, minorii au dansat gratuit în diverse locaţii pentru turişti.

Potrivit șefului Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane a Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratului General al Poliției din cadrul MAI, Lilian Levandovschi, ajunși în Grecia, cei 59 de copii au dansat pentru persoane terțe pe o croazieră privată și în alte localuri.

După opt luni de investigaţii, oamenii legii au făcut percheziţii la un liceu, dar şi la domiciliile suspecţilor în Rezina, Cahul şi Chişinău. Deocamdată, poliţia are doi suspecţi. În cadrul anchetei au fost audiaţi şi o parte dintre minorii care au ajuns în Grecia.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă până la 15 ani de puşcărie. Potrivit datelor oficiale, în 2018, în Republica Moldova, peste 230 de persoane au fost victime ale traficului.

 

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close