Evenimente

În doar 24 de ore flăcările au afectat 435 de hectare de teren

În 24 de ore din zilele de 18 şi 19 martie, pompierii au intervenit în 98 de cazuri de lichidare a focarelor de vegetaţie aprinsă. În doar o zi flăcările au afectat circa 435 de ha de teren, iar de la începutul sezonului de primăvară, incendiile de vegetaţie au cuprins 3988 de ha de pământ, transmite jurnaltv. md

Cele mai dificile intervenţii ale echipelor specializate au fost în localitatea Sărătenii Noi, raionul Teleneşti, unde 30 de ha de teren au fost compromise în urma arderii.

De intervenţia salvatorilor a fost nevoie în localitatea Coropceni, raionul Teleneşti, unde incendiile de vegetaţie au cuprins un teren de peste 15 ha.

Focul a nimicit câte 10 ha de iarbă uscată în oraşul Căuşeni, dar şi la Călăraşi.

Focare extinse de iarbă aprinsă au fost înregistrate şi în suburbiile municipiului Chişinău. În orăşelul Sângera, incendiile au nimicit peste 50 de ha de iarbă, iar alte focare au fost stinse de pompieri în localităţile Băcioi şi Grătieşti, dar şi la periferia străzilor Decebal, Munceşti, Mioriţa, Hânceşti şi Mesager din capitală.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker