CUVINTUL.MD

Universitatea Bunicilor, un nou serviciu la biblioteca din Telenești

Universitatea bunicilor

Ca întrunirea să fie mai interesantă a fost invitată doamna Larisa Sasu, profesoară la Şcoala de Arte Plastice Nicolae Moisei din Teleneşti, care a demonstrat „studenţilor” metode de confecţionare a florilor din hârtie color.

 

Un nou  serviciu modern numit Universitatea Bunicilor a demarat la Biblioteca publică raională Vasile Alecsandri din Telenești, care întrunește beneficiari de vârsta a treia la ședințe unde modelează, discută probleme de coexistență și relații între generații.

Genericul întâlnirii de vinerea trecută a fost: Relaţionarea bunici-părinţi–copii, moderatoare fiind doamna Victoria Vicol, psihopedagogă din cadrul Serviciului de asistenţă psihopedagogică Teleneşti. Astfel, în cadrul ședinței  bunicii  au aflat lucruri interesante despre relaţiile dintre generaţii, şi-au împărtăşit din experienţa personală. Participanţii întrunirii au beneficiat de câte un set de materiale la tematica propusă şi câte o carte a scriitorului Ion Druţă Apostolul Pavel. Doamna Valentina Potoroacă a donat bibliotecii o carte-album în limba franceză cu imagini pitoreşti.

Doamna Nadejda Machedon a menţionat, că vizita ei la bibliotecă este o duminică pentru suflet şi că aici uită de toate problemele cotidiene, mulţumindu-le colaboratoarelor bibliotecii pentru astfel de activităţi.

După cum ne-a relatat Maria Furdui, directoarea  instituției respective,  acesta este al paisprezecelea serviciu al bibliotecii și are ca scop antrenarea  persoanelor de vârsta a treia în diferite activități de socializare:

”Am văzut o asemenea universitate la o bibliotecă în capitala Ucrainei, unde persoanele în etate vădeau un interes deosebit pentru  aceste întâlniri în cadrul Universității Bunicilor și se mândreau că la anii lor sunt studenți. Este una din cele mai frecventate activități în biblioteca noastră”, a remarcat dna Furdui.

Reporter „C”  

Exit mobile version