EvenimenteTelenești

Universitatea Bunicilor, un nou serviciu la biblioteca din Telenești

Ca întrunirea să fie mai interesantă a fost invitată doamna Larisa Sasu, profesoară la Şcoala de Arte Plastice Nicolae Moisei din Teleneşti, care a demonstrat „studenţilor” metode de confecţionare a florilor din hârtie color.

 

Un nou  serviciu modern numit Universitatea Bunicilor a demarat la Biblioteca publică raională Vasile Alecsandri din Telenești, care întrunește beneficiari de vârsta a treia la ședințe unde modelează, discută probleme de coexistență și relații între generații.

Genericul întâlnirii de vinerea trecută a fost: Relaţionarea bunici-părinţi–copii, moderatoare fiind doamna Victoria Vicol, psihopedagogă din cadrul Serviciului de asistenţă psihopedagogică Teleneşti. Astfel, în cadrul ședinței  bunicii  au aflat lucruri interesante despre relaţiile dintre generaţii, şi-au împărtăşit din experienţa personală. Participanţii întrunirii au beneficiat de câte un set de materiale la tematica propusă şi câte o carte a scriitorului Ion Druţă Apostolul Pavel. Doamna Valentina Potoroacă a donat bibliotecii o carte-album în limba franceză cu imagini pitoreşti.

Doamna Nadejda Machedon a menţionat, că vizita ei la bibliotecă este o duminică pentru suflet şi că aici uită de toate problemele cotidiene, mulţumindu-le colaboratoarelor bibliotecii pentru astfel de activităţi.

După cum ne-a relatat Maria Furdui, directoarea  instituției respective,  acesta este al paisprezecelea serviciu al bibliotecii și are ca scop antrenarea  persoanelor de vârsta a treia în diferite activități de socializare:

”Am văzut o asemenea universitate la o bibliotecă în capitala Ucrainei, unde persoanele în etate vădeau un interes deosebit pentru  aceste întâlniri în cadrul Universității Bunicilor și se mândreau că la anii lor sunt studenți. Este una din cele mai frecventate activități în biblioteca noastră”, a remarcat dna Furdui.

Reporter „C”  

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker