EvenimenteRezina

Reacția ANP la restricționarea accesului parlamentarilor ACUM în Penitenciarul nr.17

Pe 18 martie, un grup de deputaţi ai Blocului ACUM au venit la Penitenciarul nr.17-Rezina cu scopul de a-l vizita pe deţinutul Gheorghe Petic. Dar administraţia penitenciarului nu le-a permis deputaţilor să se întâlnească cu Petic pe motiv că nu ar fi prezentat o hotărâre a Biroului permanent în sensul celor solicitate în cerere, relatează unimedia.info.

Administraţia penitenciarului şi-a motivat interdicţia în felul următor: „Astăzi, 18 martie 2019, la Penitenciarul nr.17-Rezina a fost declarată zi sanitară, potrivit unui grafic prealabil, aprobat la începutul anului curent. Cu toate acestea, administrația penitenciarului a recepționat coletul adus deținutului Petic, în baza art. 211 al Codului de executare.

În ceea ce privește vizita propriu-zisă a deținutului, ținând cont de prevederile art. 213 alin. (1) din Codul de executare coroborate cu prevederile pct. 279 din Statutul executării pedepsei de către condamnați, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.583 din 26.05.2006, administrația Penitenciarului nr.17-Rezina nu este în drept să autorizeze întrevederea cu preveniții din penitenciar (inclusiv a prevenitului Petic), fără permisiunea specială a organului de urmărire penală sau instanței de judecată, în procedura căreia se află cauza penală.

Totodată, conform prevederilor art. 21 alin. (2) din Legea nr. 39 din 07.04.1994 despre statutul deputatului în Parlament, deputatul are dreptul de a vizita orice organ de stat şi obștesc, orice unitate, în modul stabilit de Biroul permanent, însă deputații nu au prezentat o hotărâre a Biroului permanent în sensul celor solicitate în cerere”.

Deputaţii au calificat acţiunea administraţiei penitenciarului drept ilegală şi abuzivă.

Anterior Gheorghe Petic, liderul organizaţiei teritoriale Ungheni a Platformei Demnitate şi Adevăr, care pledează nevinovat de infracţiunea care i se încriminează, a declarat în repetate rânduri că, condițiile de detenție din penitenciar sunt foarte proaste și starea sa de sănătate se înrăutăţeşte de la o zi la alta.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker