EvenimenteRezina

Percheziții și rețineri la Rezina pe un dosar de evaziune fiscală și escrocherie

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) exercită urmărirea penală în baza unei bănuieli rezonabile de comitere a infracțiunilor de evaziune fiscală și escrocherie, comisă de factorii de decizie a doi agenți economici înregistrați în regiunea transnistreană, începând cu 2018 și până în prezent.

Astfel, în cadrul investigațiilor desfășurate de PCCOCS în comun cu Serviciul de Informații și Securitate s-a stabilit că, începând cu anul 2018, doi agenți economici înregistrați în regiunea transnistreană, incluzând date denaturate privind veniturile și cheltuielile, s-au eschivat de la achitarea TVA în sumă de peste 3 mln lei. În continuare, urmărind un scop de profit, factorii de decizie ai întreprinderilor date, depunând acte cu conținut fals, au beneficiat de restituirea Taxei pe valoare adăugată, prejudiciind bugetul de stat cu suma de aproximativ 1 milion de  lei.

În urma măsurilor speciale de investigație a fost stabilit faptul că persoane din cadrul întreprinderilor vizate ar fi determinat un angajat al Serviciului Fiscal de Stat, să emită o decizie favorabilă privind restituirea sumei de aproximativ 1 milion de lei.

De menționat că, la efectuarea acțiunilor de urmărire penală o contribuție activă a avut-o conducerea Serviciului Fiscal de Stat.

La 19.03.2019, de către procurorii și ofițerii PCCOCS în comun cu Serviciul de Informații și Securitate au fost efectuate percheziții la domiciliile factorilor de decizie ale întreprinderilor nominalizate mai sus, la sediile întreprinderilor, precum și în biroul de serviciu al unui angajat al Serviciului Fiscal de Stat.

Până la această etapă, au fost reținute două persoane pe un termen de 72 de ore, iar alte două persoane sunt audiate în calitate de bănuiți.

Dacă vor fi găsiți vinovați de săvârșirea infracțiunii incriminate, pentru infracțiunea prevăzută de art. 46, art. 244 alin. (2) lit. b) Cod penal suspecții riscă pedeapsa cu închisoare de până la 5 ani, iar pentru infracțiunea prevăzută de art. 46, art. 190 alin. (5) Cod penal, închisoare de la 8 la 15 ani.

 

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close