EvenimenteRezina

Percheziții și rețineri la Rezina pe un dosar de evaziune fiscală și escrocherie

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) exercită urmărirea penală în baza unei bănuieli rezonabile de comitere a infracțiunilor de evaziune fiscală și escrocherie, comisă de factorii de decizie a doi agenți economici înregistrați în regiunea transnistreană, începând cu 2018 și până în prezent.

Astfel, în cadrul investigațiilor desfășurate de PCCOCS în comun cu Serviciul de Informații și Securitate s-a stabilit că, începând cu anul 2018, doi agenți economici înregistrați în regiunea transnistreană, incluzând date denaturate privind veniturile și cheltuielile, s-au eschivat de la achitarea TVA în sumă de peste 3 mln lei. În continuare, urmărind un scop de profit, factorii de decizie ai întreprinderilor date, depunând acte cu conținut fals, au beneficiat de restituirea Taxei pe valoare adăugată, prejudiciind bugetul de stat cu suma de aproximativ 1 milion de  lei.

În urma măsurilor speciale de investigație a fost stabilit faptul că persoane din cadrul întreprinderilor vizate ar fi determinat un angajat al Serviciului Fiscal de Stat, să emită o decizie favorabilă privind restituirea sumei de aproximativ 1 milion de lei.

De menționat că, la efectuarea acțiunilor de urmărire penală o contribuție activă a avut-o conducerea Serviciului Fiscal de Stat.

La 19.03.2019, de către procurorii și ofițerii PCCOCS în comun cu Serviciul de Informații și Securitate au fost efectuate percheziții la domiciliile factorilor de decizie ale întreprinderilor nominalizate mai sus, la sediile întreprinderilor, precum și în biroul de serviciu al unui angajat al Serviciului Fiscal de Stat.

Până la această etapă, au fost reținute două persoane pe un termen de 72 de ore, iar alte două persoane sunt audiate în calitate de bănuiți.

Dacă vor fi găsiți vinovați de săvârșirea infracțiunii incriminate, pentru infracțiunea prevăzută de art. 46, art. 244 alin. (2) lit. b) Cod penal suspecții riscă pedeapsa cu închisoare de până la 5 ani, iar pentru infracțiunea prevăzută de art. 46, art. 190 alin. (5) Cod penal, închisoare de la 8 la 15 ani.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker