Evenimente

Ce a decis Europa: schimbă ora sau nu?

Republica Moldova va trece la ora de vară, în 2019, în noaptea dintre 30 și 31 martie, când vom da ceasul înainte cu o oră, relatează ziarulnational.md

În acelaşi timp, o comisie din Parlamentul European și-a dat acceptul pentru a stopa practica orei de vară în Uniunea Europeană, dar abia din anul 2021. Măsura va fi înaintată plenului pentru vot, potrivit Reuters. Dacă va fi adoptată de parlamentari, inițiativa va fi negociată cu statele membre.

Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, dădea naștere, anul trecut, unei dezbateri în toată regula, după ce lansa inițiativa de a opri schimbatul bianual al orei, cu o oră înainte primăvara, și cu o oră în urmă toamna, începând cu anul 2019. Astfel, Executivul comunitar a lansat un sondaj online, în care a chestionat aproximativ 5,6 milioane de cetățeni europeni din totalul de 510 milioane. Dintre aceștia, 84% s-au declarat în favoarea renunțării la această practică de a schimba ora de două ori pe an.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker