Economie

Un GB de date mobile în Moldova, de câteva ori mai scump decât în Ucraina, Rusia sau România

Un gigabyte (GB) de date mobile în R. Moldova costă 2.82 de dolari, adică de 5,5 ori mai scump decât în țara vecină, Ucraina, unde un GB costă 51 de cenți. Datele sunt furnizate de un studiu realizat de Cable.co.uk, care a analizat costul internetului mobil în 230 de țări. Cel mai ieftin GB este în India, unde acesta costă 26 de cenți, relatează www.agora.md

Studiul a colectat peste 6.300 de planuri tarifare de internet mobil din 230 de țări și le-a analizat în perioada 23 octombrie – 28 noiembrie 2018.  Au fost colectate prețurile de la diverși operatori de internet mobil și s-a calculat prețul mediu al unui GB.

Astfel, cel mai ieftin internet mobil s-a dovedit a fi în India, unde acesta costă 0.26 de dolari. Urmează Kârgâzstan și Kazahstan, iar pe locul patru se află statul vecin Ucraina, cu un preț de 0.51 de dolari per GB, adică de 5.5 ori mai ieftin decât în Moldova.

Rusia se află pe locul 14, unde un GB costă sub un dolar – 91 de cenți, sau de trei ori mai ieftin decât la noi în țară. Și în România e mai ieftin decât în R. Moldova. Vecinii de peste Prut au un GB de 1,4 ori mai ieftin, sau cu 1.89 dolari.

Mai ieftin decât în Moldova, un GB e și în Australia, Thailanda, Peru, Italia, Austria, Congo, Lituania, Armenia, Polonia, Sri Lanka, Finlanda, Vietnam și alte state. R. Moldova se situează, astfel, pe locul 57 din 230.

 

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close