Economie

Un GB de date mobile în Moldova, de câteva ori mai scump decât în Ucraina, Rusia sau România

Un gigabyte (GB) de date mobile în R. Moldova costă 2.82 de dolari, adică de 5,5 ori mai scump decât în țara vecină, Ucraina, unde un GB costă 51 de cenți. Datele sunt furnizate de un studiu realizat de Cable.co.uk, care a analizat costul internetului mobil în 230 de țări. Cel mai ieftin GB este în India, unde acesta costă 26 de cenți, relatează www.agora.md

Studiul a colectat peste 6.300 de planuri tarifare de internet mobil din 230 de țări și le-a analizat în perioada 23 octombrie – 28 noiembrie 2018.  Au fost colectate prețurile de la diverși operatori de internet mobil și s-a calculat prețul mediu al unui GB.

Astfel, cel mai ieftin internet mobil s-a dovedit a fi în India, unde acesta costă 0.26 de dolari. Urmează Kârgâzstan și Kazahstan, iar pe locul patru se află statul vecin Ucraina, cu un preț de 0.51 de dolari per GB, adică de 5.5 ori mai ieftin decât în Moldova.

Rusia se află pe locul 14, unde un GB costă sub un dolar – 91 de cenți, sau de trei ori mai ieftin decât la noi în țară. Și în România e mai ieftin decât în R. Moldova. Vecinii de peste Prut au un GB de 1,4 ori mai ieftin, sau cu 1.89 dolari.

Mai ieftin decât în Moldova, un GB e și în Australia, Thailanda, Peru, Italia, Austria, Congo, Lituania, Armenia, Polonia, Sri Lanka, Finlanda, Vietnam și alte state. R. Moldova se situează, astfel, pe locul 57 din 230.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker