Social

Ține Post cu rost

Pe 12 martie 2019 CCF/HHC Moldova a lansat Campania Rostul Postului. Acțiunea va dura până pe 28 aprilie, timp în care cetăţenii sunt invitaţi să intre pe www.rostulpostului.md,  locul în care pot să doneze contravaloarea  felurilor de mâncare dorite pentru copii care se culcă flămânzi.

Prin această campanie, CCF/HHC Moldova al treilea an consecutiv,  dorește de a da rost zilelor de post prin încurajarea oamenilor să țină post negru, virtual, o zi și să doneze contravaloarea meselor din ziua respectivă pentru o cauză nobilă – sprijinul celor mai vulnerabili copii din țară. În Moldova unul din opt copii trăiește în sărăcie. Majoritatea acestora se află în mediul rural, iar decalajul rural-urban este în creștere, 38% din copiii din mediul rural trăiesc sub pragul sărăciei, comparativ cu 13% în mediul urban, date oferite de UNICEF Moldova în Analiza situației copiilor vulnerabili în perioada 2011-2016.

Cu toate că statisticile ne arată o scădere impresionantă a pragului sărăciei absolute în țara noastră, ea rămâne totuși a fi una dintre cele mai sărace state din Europa, iar cei mai afectați sunt copiii. Consecințele acestui fenomen sunt devastatoare pentru ei: impactul puternic asupra siguranței fizice, sănătății și bunăstării psihosociale, malnutriția, decesul prematur, înrolarea slabă în instituțiile de învățământ, absenteismul școlar ș.a.

Cu ajutorul oamenilor, vom susține familiile social-vulnerabile din programele desfășurate de CCF (Copil, Comunitate, Familie)/HHC Moldova, familii grav afectate de sărăcie și expuse riscului să își lase copiii în grija statului, în orfelinate, unde au de mâncare, dar sunt privați de afecțiune.

Donațiile din cadrul Campaniei se fac electronic, accesând cel mai mare restaurant virtual, locul în care donezi toate felurile de mâncare pe care le poftești. Aici pe www.rostulpostului.md ai o masă rezervată oricând și poți comanda tot ce dorești. Însă, în loc să consumi mâncărurile preferate, ții post negru și donezi contravaloarea acestora copiilor care, de multe ori, se culcă flămânzi.

Noi, CCF Moldova, ne dorim ca această campanie să devină o tradiție pentru toate posturile din an, dar mai cu seamă în  cel mai lung și mai important dintre posturi, cel care precedă Sfintele Paști. Patforma este deschisă pentru donații pe tot parcursul anului.

Banii pe care vom reuși să îi strângem în acest an vor ajunge la familiile aflate în sărăcie și a căror copii din acest motiv riscă să ajungă separați de familii.

Cum poți dona: Accesezi www.rostulpostului.md, cel mai mare restaurant virtual. Selectezi meniul pe care-l poftești, cu gândul la rostul zilei, donezi contravaloarea acestora.  Donația se face online cu cardul bancar.

 

 

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close