Util

Tăticii pot solicita indemnizaţia paternală online

Începând cu 18 august 2017, tăticii pot solicita online indemnizaţia paternală. Extinderea modului de depunere a cererilor pentru acordarea indemnizaţiilor paternale este prevăzută prin modificările şi completările Hotărârii de Guvern nr. 632 din 14 august 2017, publicate în Monitorul Oficial, ne-au informat surse de la CTAS Teleneşti.

Astfel pentru depunerea cererii online solicitantul urmează să acceseze serviciul „e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii”, disponibil pe portalul guvernamental unic al serviciilor publice www.servicii.gov.md sau pe pagina web a Casei Naţionale de Asigurări Sociale www.cnas.md.

Cererea electronică se complectează de către solicitant prin selectarea tipului de indemnizaţie „Indemnizaţie paternală” şi introducerea INDP-ului personal şi INDP – ului copilului (copiilor).

Cererea pentru acordarea indemnizaţiei paternale se complectează după acordarea de către angajator a concediului paternal şi se depune în termen de 30 de zile de la data acordării concediului paternal.

Cererea se acceptă doar în cazul în care tatăl şi copilul sunt înregistraţi în Registrul de stat al populaţiei, dar şi dacă se confirmă relaţia de rudenie între tată şi copil în baza informaţiei din Registrul de stat al populaţiei. În cazul în care cererea electronică a fost acceptată, aceasta se prelucrează automat în Sistemul Informaţional „Protecţia Socială” al CNAS şi totodată, se consideră că solicitantul şi-a manifestat acordul cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Foto simbol one.ro

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker