EvenimenteRezina

Spitalul Raional Rezina va fi dotat cu echipament medical modern, cu suportul Japoniei

Spitalul raional Rezina va beneficia de echipament medical modern datorită asistenței financiare nerambursabile oferite de Guvernul Japoniei în cadrul programului Kusanone. Este vorba de ecocardiograf, mașină de anestezie și 3 analizatoare în sumă de 78.690 de dolari, relatează noi.md.

„Astăzi semnăm al patruzecelea proiect cu Guvernul Japoniei. Toate proiectele implementate până acum au contribuit esențial la fortificarea capacităților instituțiilor medicale de nivel secundar și terțiar, și totodată, la creșterea calității serviciilor medicale prestate populației. Îmi exprim gratitudinea poporului nipon pentru suportul continuu și felicit populația raionului Rezina, pentru că vor beneficia de servicii medicale performante la ei în raion”, a declarat secretara de stat a Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Nina Postu, directoarea Spitalului raional Rezina a declarat că este foarte recunoscătoare Guvernului Japoniei pentru echipamentul oferit instituţiei cu titlu de grant.

„Aparatele respective de care ne foloseam până acum aveau mai mult de zece ani, erau depăşite, des se defectau. Echipamentul nou va contribui la fortificarea capacităților instituției de a asista pacienții calitativ și sigur în servicii de laborator, diagnosticarea patologiilor cardiovasculare, serviciilor de anestezie”, a spus dna Postu.

La rândul său, Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, a menționat că scopul investițiilor în țara noastră este de a spori calitatea vieții populației. „Programul Kusanone devine tot mai cunoscut și accesat în domeniile de sănătate și educație. Mă bucură faptul că toate instituțiile beneficiare ale proiectului utilizează echipamentele procurate, iar oamenii sunt satisfăcuți de serviciile prestate”, a subliniat Masanobu Yoshii.

Sectorul Sănătăţii din Republica Moldova beneficiază de asistenţă în cadrul Programului Kusanone din anul 2008, până la moment fiind implementate 39 de proiecte în sumă totală de 3.202.022 dolari SUA, acestea contribuind la fortificarea capacităţilor instituţiilor medicale, prin achiziţionarea echipamentului medical necesar.

 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker