EvenimenteȘoldănești

În satul Glinjeni va fi înființată Casa memorială Mihai Volontir

Muzeul va fi creat în satul de baștină al renumitului actor Mihai Volontir în semn de omagiu pentru artist și va fi introdus în circuitul cultural al Republicii Moldova,  relateată media@app.gov.md

Cabinetul de miniștri a aprobat în cadrul ședinței din 27 februarie 2019 proiectul Hotărârii propus de Agenția Proprietății Publice cu privire la transmiterea unui bun imobil din proprietatea publică a statului în cea a satului Glinjeni, raionul Şoldăneşti, în scopul înființării Casei memoriale Mihai Volontir.

Imobilul este transmis cu titlu gratuit la solicitarea Primăriei satului Glinjeni pentru fondarea și deschiderea Casei memoriale în cinstea actorului Mihai Volontir, care pe data de 9 martie 2019 ar fi împlinit 85 de ani de la naștere.

Mihai Volontir, pe pragul casei părinteşti, în ultima sa vizită la Glinjeni.

Mihai Volontir a fost actor de teatru și cinema, interpret de muzică ușoară și deputat în Parlamentul Republicii Moldova. În cei 57 de ani de activitate, a jucat peste 120 de roluri în spectacole de teatru și în filme, iar rolul lui Budulai din serialul televizat Țiganul l-a făcut celebru pe plan mondial.

În anul 2000, Mihai Volontir a fost decorat cu cea mai înaltă distincție de stat a Republicii Moldova, Ordinul Republicii, iar Academia de Științe a Moldovei l-a desemnat Cel mai bun actor al secolului XX din cinematografia moldovenească.

Mihai Volontir s-a stins din viața pe 15 septembrie 2015, la vârsta de 81 de ani.

Vladimir Baldovici, directorul general al Agenției Proprietății Publice a menționat că realizarea acestui proiect nu implică cheltuieli financiare publice. “Împreună cu Consiliul local Glinjeni, raionul Șoldănești, va fi instituită comisia care va asigura  transmiterea bunului menționat în conformitate cu prevederile legale”.

Imobilul este gestionat de ÎS Poșta Moldovei, are o suprafață totală de 70,85 m2 și nu este utilizat de mai mulți ani.

Guvernul  a luat această decizie în temeiul art. 6 alin. (1) lit. a) și art.14 alin. (1) lit. (b) din Legea nr. 121/2007 privind administrarea și deetatizarea proprietății publice (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2007, nr. 90-93, art. 401).

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker