Util

Trecem la ora de iarnă

În această noapte, de 28 spre 29 octombrie R.Moldova va trece la timpul de iarnă. Astfel acele ceasornicului vor fi mutate cu o oră în urmă, adică în această noapte vom dormi cu o oră mai mult.

110 ţări de două ori pe an schimbă cu o oră înainte şi înapoi acele ceasornicelor, trecând la timpul de vară şi cel de iarnă. Printre acestea sunt şi vecinele Republicii Moldova, România şi Ucraina. Alte 161 de ţări, inclusiv Rusia, nu fac aceste schimbări. Trecerea la ora de iarnă 2017 se face în noaptea dintre 28 octombrie și 29 octombrie 2017, schimbarea orei făcându-se astfel încât ora 4.00 a dimineţii de 29 octombrie 2017 devine ora 3.00.

Studiile cercetătorilor au evidenţiat o serie de efecte negative ale trecerii la ora de iarnă, printre care se numără: irascibilitatea, tulburările de somn şi creşterea nivelului de stres, perturbarea rutinei zilnice, care ne ajută să fim organizaţi şi să ne dozăm energia corespunzător, instalarea asteniei de toamnă ş.a.

Foto simbol libertatea.ro

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker