EvenimenteOrhei

Au comemorat eroii căzuți la Nistru

Reprezentanți ai autorităților publice locale, participanți la Războiul de la Nistru din primăvara-vara anului 1992, angajați ai serviciilor desconcentrate și des-centralizate în teritoriu, inclusiv efectivul Inspectoratului de Poliție Telenești au participat la un miting de comemorare a celor căzuți în conflagrația de acum 27 de ani.

Vicepreședinta raionului, Ecaterina Furculiță a adus un omagiu celor care și-au jertfit viața pe altarul păcii și integrităţii plaiului natal, dar și celor care poartă în suflet și pe corp rănile războiului. După minutul de reculegere în memoria celor căzuți în luptele de la Nistru, la memorial au fost depuse flori. Ceremonii de comemorare a combatanţilor au mai avut loc la Chițcani, Inești, Hirișeni și Chiștelnița, unde își dorm somnul de vechi eroii Războiului de la Nistru.

Totodată, conform tradiției, în perioada 2-3 martie a fost organizat un turneu la minifotbal în memoria celor căzuți. La competiție au participat 15 echipe din localitățile raionului, iar meciurile s-au desfășurat la baștina celor trei polițiști care și-au sacrificat viața pentru integritatea țării.

Igor Legaci, președintele Asociaţiei Raionale de Fotbal Telenești (al doilea din dreapta) anunţă echipele câştigătoare.

După cum ne-a relatat Igor Legaci, președintele Asociaţiei Raionale de Fotbal Telenești, meciul final s-a desfăşurat duminică pe stadionul din dealul Teleneștilor. Câstigătoarea turneului a devenit echipa Primăriei Căzăneşti, locurile doi şi trei le-au împărţit echipele din Scorţeni şi, respectiv, Bogzeşti. Învingătorii s-au ales cu medalii, cupe, diplome şi cadouri din partea Asociaţiei Raionale de Fotbal Teleneşti şi administrației raionului.

 Ion Cernei

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker