EvenimenteOrhei

Au comemorat eroii căzuți la Nistru

Reprezentanți ai autorităților publice locale, participanți la Războiul de la Nistru din primăvara-vara anului 1992, angajați ai serviciilor desconcentrate și des-centralizate în teritoriu, inclusiv efectivul Inspectoratului de Poliție Telenești au participat la un miting de comemorare a celor căzuți în conflagrația de acum 27 de ani.

Vicepreședinta raionului, Ecaterina Furculiță a adus un omagiu celor care și-au jertfit viața pe altarul păcii și integrităţii plaiului natal, dar și celor care poartă în suflet și pe corp rănile războiului. După minutul de reculegere în memoria celor căzuți în luptele de la Nistru, la memorial au fost depuse flori. Ceremonii de comemorare a combatanţilor au mai avut loc la Chițcani, Inești, Hirișeni și Chiștelnița, unde își dorm somnul de vechi eroii Războiului de la Nistru.

Totodată, conform tradiției, în perioada 2-3 martie a fost organizat un turneu la minifotbal în memoria celor căzuți. La competiție au participat 15 echipe din localitățile raionului, iar meciurile s-au desfășurat la baștina celor trei polițiști care și-au sacrificat viața pentru integritatea țării.

Igor Legaci, președintele Asociaţiei Raionale de Fotbal Telenești (al doilea din dreapta) anunţă echipele câştigătoare.

După cum ne-a relatat Igor Legaci, președintele Asociaţiei Raionale de Fotbal Telenești, meciul final s-a desfăşurat duminică pe stadionul din dealul Teleneștilor. Câstigătoarea turneului a devenit echipa Primăriei Căzăneşti, locurile doi şi trei le-au împărţit echipele din Scorţeni şi, respectiv, Bogzeşti. Învingătorii s-au ales cu medalii, cupe, diplome şi cadouri din partea Asociaţiei Raionale de Fotbal Teleneşti şi administrației raionului.

 Ion Cernei

 

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close